изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 04:12 EEST
ФТС "ДОБРУДЖА" ПОКОРИ ФРАНЦИЯ    
НовиниМладите танцьори са станали хит на 33 фестивал на мира. Те се завърнаха с покани за участия в Корея, Турция и Украйна


 

След две седмици успешни концерти в различни градове на Франция младите изпълнители от фолклорна танцова студия "Добруджа" с ръководител Стоян Господинов се завърнаха в Добрич. Там те бяха по покана на Мишел Форжу - зам.-президент на Централата за организиране на световни фолклорни фестивали. И участваха в 33 фестивал на мира в град Сент във Франция. Фестивалът е по линия на ЮНЕСКО и няма конкурсен характер. Целта им е да приобщават народите чрез фолклорното изкуство за мирното бъдеще на света, обясни С. Господинов. 
Изключително плътна е била концертната програма на членовете на студията. От 7 до 19 юли те са изнесли концерти в градовете Сент Мало, Распорден, Менд, Сент Олеан, Сент, Роуд, Ле Сабль дьо Лон. По обяд те са изнасяли 30-минутна програма пред публика в пенсионна възраст, която уе подарък за възрастните хора на Франция от правителството на страната, разказа за НДТ след завръщането Стоян Господинов. Вечерта са изнасяни концерти с продължителност час и половина. Всички изяви са преминали с огромен успех за студията. Във фестивала са участвали изпълнители от 24 държави. Сред тях Камерун, Аржентина, Парагвай, Панама, Испания, Украйна, Гватемала, Корея, Италия, Ирландия. В хит на музикалния форум се превърнали добричките изпълнители и ирландската група. Нашите представители са изнесли четири допълнителни концерта с оркестъра на Стефан Георгиев и солисти Иванка Русева и Катя Грекова.
По време на фестивала най-голям интерес е имало към българската и ирландска група. В присъстващите в залите били двойно по-малко от тези навън. Билетите за изявите на нашите изпълнители не достигали. Украинска формация, която пристигнала във Франция с очакването да са фаворити, решили да поканят изпълнителите от Добрич на фестивал със състезателен характер в Украйна.
Много висока оценка изпълнителите от ФТС "Добруджа" са получили и от М. Форжу. Той бил впечатлен от представянето на българската група и от факта, че тя и нейният ръководител нито веднъж не са възроптали, независимо, че осем пъти е променяна програмата им.
С. Господинов пожела да благодари на спонсорите, направили възможно турнето във Франция: Юлиян и Даниела Димитрови, Марияна Монева, Румен Русев и  Анелия Георгиева.

 


Сходни връзки

ФТС "ДОБРУДЖА" ПОКОРИ ФРАНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.31 секунди