изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:23 EEST
ДВАМА ЧУЖДЕНЦИ - ПИПНАТИ ДА РАБОТЯТ НЕЗАКОННО ПО МОРЕТО    
ОбществоНад 600 разрешителни за работа на непълнолетни са издадени до момента от ДОИТ

Два случая, в които чужденци - китаец и германец, работят без нужните разрешителни в обекти по Черноморието, са установени от инспектори на дирекция "Областна инспекция по труда" в Добрич, съобщи за НДТ директорът Младен Мартинов. Това е станало при извършваните масирани проверки от началото на юли по курортите в областта. Инспекторите проверяват обектите от Кранево до Дуранкулак, уточни М. Мартинов. Освен че работел без разрешително, германецът бил и с изтекъл срок на документа си за престой в България. Случаят е предаден на "Паспортна служба" при РДВР в Добрич. Разрешителните за работа в страната ни пък се издават от Агенцията по заетостта на Министерството на труда и социалната политика. Глобите при липса на такива са от 500 до 5 000 лева за физически лица и 20 000 лева - за юридически.
При проверките по обектите по Черноморието не се констатират сериозни нарушения, коментира М. Мартинов. Инспекторите проверяват основно за трудовите правоотношения, здравословните и безопасни условия на труд, акцентира се върху издадените разрешения за работа на непълнолетни и спазването на работното време. До момента ДОИТ е издала над 600 разрешения за лица, ненавършили 18 години, констатирано е само едно нарушение. Установени са и редки случаи на липса на трудови договори и на договори със Служба за трудова медицина, на неспазване на работното време на непълнолетни. "Има какво да се желае по отношение на осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд" - коментира М. Мартинов. Масираните проверки по черноморските курорти в Добричка област ще продължат до средата на септември.

 


Сходни връзки

ДВАМА ЧУЖДЕНЦИ - ПИПНАТИ ДА РАБОТЯТ НЕЗАКОННО ПО МОРЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди