изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:55 EEST
ТРЕТА ПОЗИЦИЯ ЗА КАЛИНКА НЕНОВА В ТУРНИРА ЗА КУПА "ВАРНЕНСКО ЛЯТО"    
Спорт

В отборното класиране тимът на "Добротица" /Добрич/ зае шесто място



Спортният клуб по ориентиране “Добротица” Добрич участва за втора година в състезанията за купа “Варненско лято” и купа “Илинден” край село Шкорпиловци, Варненска област. Състезанията бяха организирани от клуб “Темпо”, туристическо дружество “Родни балкани” и тракийското дружество в град Варна. Участваха близо 120 състезатели от 12 клуба.

Първият старт беше на изцяло откритата местност по плажните дюни. Почти всички контролни точки бяха поставени в дупки по финия пясъчен релеф и се изискваше точно движение по азимут, измерване на разстояние и бързо бягане по пясък. Добричкият тим бе представен от 8 състезатели, като най-силно беше присъствието ни в групата при мъжете до 45 год. – 3 души: Красимир Ненов, Радослав Димитров и Димо Петров. При жените до 45 години се включиха две състезателки: Калинка Ненова и дебютантката Нели Димитрова. По един състезател тимът имаше и в групите "М 35", "М 16" и "Ж 12".

Най-добре се представи Калинка Ненова, която измина разстоянието от 2400 метра за 13,29 мин. и се класира на трето място. Останалите състезатели останаха извън призовата тройка, но с близки до първенците времена.

В отборното класиране съставът на "Добротица" се класира на шеста позиция след “Академик”, “Шуменска крепост”, “Сърнена гора”, “Дияна” и “Вариант 5”.

"Тази есен клуб ”Добротица” ще съсредоточи усилията си в провеждането на няколко състезания в града, като целта е в тях да участват колкото се може повече състезатели от различни училища. Най-добрите ще бъдат обучавани и тренирани за представяне на клуба извън Добрич. Най-после клубът разполага с компютър, с който със специални програми може да се води обучение и проверка на техническите знания и умения на състезателите. До края на годината се предвижда да се изработят две нови карти на градския парк, в които да могат да се провеждат качествени тренировки и състезания. Първата ще бъде готова за празника на града 25 септември, когато ще се проведе състезание по ориентиране в района на паметника на Хан Аспарух. Състезанието е включено в програмата на общината за празника" - каза Красимир Ненов. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ТРЕТА ПОЗИЦИЯ ЗА КАЛИНКА НЕНОВА В ТУРНИРА ЗА КУПА "ВАРНЕНСКО ЛЯТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди