изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 23:54 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностШумен. 30-годишен мъж от с. Бяла река бе приет днес в 01:20 часа в лечебно заведение в гр.Върбица с огнестрелна рана в областта на корема. Той е откаран по спешност в болницата в гр.Шумен, където е опериран и вече няма опасност за живота му.

 В хода на предварителните издирвателни действия е установено, че е прострелян от Ф.К. /45 г./ от същото село, с незаконно притежаван пистолет. Инцидентът е станал след значителна употреба на алкохол и скандал между двамата. Извършителят е задържан. Оръжието, с което е стрелял, е намерено и иззето. Работата по случая продължава.
София. През изминалото денонощие на територията на столицата са регистрирани от полицията 15 криминални престъпления, от които три грабежа на столичани в кв.”Хр. Ботев”, в компютърен клуб на ул.”Оборище” и на ул.”Цар Самуил”. Нападателите им взели мобилните телефони,пари, лични документи и различни вещи.
Вчера след обяд в новострояща се сграда в ж.к.”Фондови жилища” бе открит труп на жена с неустановена самоличност в напреднало разложение. Мумифицираното тяло е било завито в найлонов чувал и е открит от живееща в района жена, която веднага позвънила в полицията. На адреса е извършен внимателен оглед от дежурна група в СДВР, съдебен лекар и служители на Второ РПУ, които работят по случая.
Снощи, около 23,30 ч., на бул.”Дондуков” неустановен засега автомобил блъска 77-годишен столичанин, който е изхвърлен на уличното платно и е прегазен отново от втори автомобил. И двете коли са избягали от местопроизшествието, старецът е починал на място. Извършен е оглед от дежурен следовател и от криминалисти на СДВР, издирването на двата автомобила продължава. През денонощието от служители на СДВР и РПУ са разкрити извършителите на 25 криминални деяния.
Преди четири дни 23-годишна столичанка бе изнасилена през нощта в кв.Орландовци от водач на неустановено засега такси, в което пострадалата се качила като клиент на ул. ”Каменоделска”. Криминалисти от Второ РПУ разкриха по дадени описания извършителя на престъплението- регистрираният от полицията П.Л./31 г./, който е задържан и срещу него е образувано дознание. Наложена му е мярка за неотклонение “Парична гаранция”.
Наркопласьори бяха заловени при полицейски проверки и специализирани операции. В градинка до бул.”Ст.Стамболов” криминалисти от СДВР задържаха регистрирания за различни престъпления П.В./21 г./, осъждан, от гр.Тръстеник, който изхвърлил три топчета с хероин и амфетамин.. Той оказал съпротива на полицаите. С прокурорско постановление П.В. е задържан за 72 часа в ареста, срещу него е образувано дознание. При друга операция служители на Трето РПУ заловиха известния на инспекторите от Детска педагогическа стая Б.П./17 г./, в когото са намерени и иззети три пакетчета с амфетамин. Срещу непълнолетния е образувано следствено дело, задържан е за 24 часа в полицейския арест.
Двама измамници бяха разкрити от столичните полицаи след навреме подадени сигнали от потърпевши граждани. Известният на полицията А.О./71 г./ използвал фалшифицирано пълномощно от името на собственик на жилище в ж.к.”Люлин” и го продал без неговото съгласие, като му нанесъл щета в размер на 30 000 лв. Измамникът е разкрит от служители на Девето РПУ, материалите по случая са изпратени в прокуратурата за образуване на предварително производство. Неговата “колежка” Е.И./72г./ взела с измама 12 000 лв. от столичанка, като и обещала да върне парите след продажбата на имот в гр.Банкя. Обещанието така и не било изпълнено и потърпевшата се обадила в полицията. Същевременно Е.И напуснала страната, без да върне взетия заем и по случая е образувана преписка.След завръщането и измамницата е предадена на дознател при Четвърто РПУ за започване на производство за измама.
Плевен. Вчера около 22:45 часа неизвестен извършител взриви товарен автомобил “Тойота”. Нанесени са значителни материални щети на “Тойота”-та. Счупени са и прозорци на обитаема къща, намираща се в близост. Пострадали и жертви няма. Плевенската полиция е запазила местопроизшествието до пристигането на експерти от ДОТИ – МВР. Предстоят експертизи, провеждат се действия за установяване и задържане на извършителя. 

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди