изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 00:05 EEST
Официален сайт на ЕС: Няма македонска нация    
Новини
'Македония е историческа територия със смесица от българска, сръбска, албанска и гръцка култура', пишело в сайта на Дирекцията по разширяването към Европейската комисия


В сайт на Европейския съюз пише, че не съществуват македонски народ и култура, съобщава македонският вестник "Време".

Македония е историческа територия със смесица от българска, сръбска, албанска и гръцка култура, пишело в сайта на Дирекцията по разширяването към Европейската комисия според в. "Време", който отбелязва, че в текста никъде не се споменавало за македонска нация, народ, култура или държавност.

Хората и времето, които минавали по този кръстопът в Югоизточна Европа, създадоха страна, в която се преплитат българската, сръбската, албанската и гръцката култура, както и православното християнство и исляма, се казвало в "скандалната" според македонския вестник справка за "Бивша югославска република Македония".

Медиите в западната ни съседка съобщават, че македонското министерство на външните работи е наредило на посланика си в ЕС Сашо Стевков веднага да реагира и да поиска съдържанието на поместения материал да бъде сменено.

Според македонското МВнР представителството им в Брюксел е трябвало да реагира по-бързо, но не дават информация защо това не е станало.

Веднага след избухването на скандала с публикацията в официален сайт на ЕС, македонският външен министър Илинка Митрева повика посланика на Европейската комисия в Македония Донато Киарини и му връчи остър демарш, искайки обяснение и отстраняване на текста, в който пише, че не съществуват македонски народ и култура.

 


Сходни връзки

Официален сайт на ЕС: Няма македонска нация | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди