изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:44 EEST
"ПЪРВАТА МИ ГОЛЯМА ЦЕЛ Е ДА СПЕЧЕЛЯ ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО НА 16-ГОДИШНИТЕ"    
Спорт

Михаил Атанасов, 15-годишен, състезател на ТК "Изида" /Добрич/, осми в републиканската ранглистата на юношите до 16 години



- Мишо, на турнира от веригата "Глобул", проведен наскоро в Благоевград, ти записа първата си победа при мъжете. Разкажи ни нещо повече за този турнир.

- Нивото на турнира беше много високо. Участваха 32 състезатели, сред които бяха едни от най-добрите тенисисти в България: Иво Братанов от БББ, Ицо Христосков от НСА, Константин Петров от "Левски", Димитър Димов от НСА и др. В първия кръг победих с 6:3, 6:3 Мартин Велев, който е син Весела Лечева. В следващия кръг отстъпих на Константин Петров с 6:4, 6:2.

- Откога тренираш тенис?

- На кортовете съм вече девет години. Започнах да играя тенис, когато бях шестгодишен. Първият ми треньор е баща ми - Илия Атанасов. Известно време съм тренирал при Борислав Стефанов в Пазарджик.

- Кой е най-големият успех в досегашната ти състезателна кариера?

- Спечелих няколко турнира. Станах първи в турнири на "Изида" за момчета до 14 и 16 години, както и на турнир в Каварна за 14-годишни. В Пазарджик стигнах до финал в тази възрастова група, а в Пловдив играх четвъртфинал при 18-годишните. Имам участия в международни турнири в столицата и Свиленград.

- Какви състезания ти предстоят?

- Първо ще взема участие в третия турнир за мъже от веригата "Глобул", който ще се проведе от 1 до 5 август във Варна. След това ми предстоят участия в международни турнири за юноши до 18 години - на кортовете на ТК "Дема" в столицата от 15 до 21 август и в Хасково от 22 до 28 август. През октомври ще играя на Държавното първенство за момчета до 16 години.

- Каква цел стои пред теб за 2005 г.?

- Голямата ми цел за тази година е свързана с предстоящото Държавно първенство - амбицията ми е да спечеля първото място. А голямата ми мечта в спорта е да играя при най-добрите и един ден да спечеля Уимбълдън.

- Кой е твоят идол в тениса?

- Възхищавам се от играта на трима - Рафаел Надал, Андре Агаси и Роже Федерер. Те са моите любимци.

 


Сходни връзки

"ПЪРВАТА МИ ГОЛЯМА ЦЕЛ Е ДА СПЕЧЕЛЯ ДЪРЖАВНОТО ПЪРВЕНСТВО НА 16-ГОДИШНИТЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди