изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:43 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностПловдив. 42-годишният В.М. от Троян е починал тази сутрин, след като снощи бил настанен в болница с прободна рана в областта на сърцето. По първоначални данни, между него и брата на съпругата му С.С., тлеела отдавна вражда. Вчера семейството дошло от Троян на гости на брата в карловското с. Христо Даново.

 С.С. бил в кръчмата, но бързо си тръгнал след като разбрал за тяхното пристигане. Към 23.30 часа в двора на къщата двамата се скарали, а скандалът  прераснал в побой. С.С. грабнал нож, пробол опонента си и побързал да избяга и да се укрие. Криминалисти продължават издирването му.

 София. След двойното прегазване на  77-годишния столичанин на бул.”Дондуков” късно вечерта на 26 юли, при което и двете коли избягаха от местопроизшествието, СДВР се обръща към евентуалните очевидци на случилото се ,които могат да дадат повече информация за колите, да се обадят на тел.166, тел.982-00-69 в СДВР или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността им е гарантирана. По първоначална информация, при прегазването по бул.”Дондуков” е преминал и трети автомобил, който е избягнал удара с падащото тяло и водачът му е станал неволен свидетел на станалото.
Криминалисти на СДВР, Второ и Първо РПУ разкриха извършилите на дръзки грабежи на ул.”Каменоделна” и в градинката пред театър “Иван Вазов”. След възникнал скандал, криминално проявеният С.Н./23 г./ и двама негови съучастници нападнали и пребили столичанин, който пътувал с л.а.”Мерцедес”. Насила му измъкнали и законно притежавания пистолет. С.Н. е задържан във Второ РПУ. Наложена му е мярка за неотклонение “Парична гаранция”.  С прокурорско разпореждане за 72 часа в ареста са задържани  и криминално проявените Н.З./19 г./, С.М./18 г./ и Ц.З./26 г./, осъждан. Инцидентът станал в полунощ в градинката до Народния театър. Триото подмамило 36-годишен столичанин с обещание за сексуални
услуги. Там  насила му отнели лични документи, мобилен телефон и 105 лв. и избягали. Двамата грабители и “сътрудничката” им Н.З. са  в следствения арест, работата по случая продължава.
Двама измамници са разкрити от служители на Икономическа полиция от Девето РПУ след навреме подадени сигнали от пострадали граждани. Гастрольорът Б.И./36 г./ от с. Карлуково, известен на полицията, фалшифицирал завещание от името на починал собственик на жилище в ж.к.”Люлин”. Така той придобил дома незаконно и нанесъл щета за 30 000 лв. на истинските наследници. Материалите по случая са изпратени в СРП за образуване на предварително производство срещу измамника.
Столичанин оставил л.а.”Форд Ескорт” и микробус “Мерцедес” на съхранение при свой познат К.Г./27 г./ от гр. Банкя. По-късно собственикът решил да си прибере возилата, но “пазителят” отказал да му ги върне. Нещо повече, успял да продаде микробуса, а колата откарал на пункт за вторични суровини. К.Г. е разпитан в ПУ”Банкя”, обвинен е по чл.206 от КН /за присвояване/ и му е взета мярка за неотклонение “Подписка”.
 ДНСГП. Опит за незаконно извеждане от страната на 15-годишно момиче е пресечен от граничните полицаи на ГКПП-Калотина. Задържана е майката – 38-годишна българска гражданка. Тя била засечена вчера при гранична проверка на документите й. Наред с паспорта си, дамата представила и пълномощно, подписано от бащата и заверено от кметството на с. Енина, с което тя получава разрешението му да изведе дъщеря им от България. Граничните полицаи се усъмнили в неговата идентичност и при последвалата проверка се изяснило, че към датата на заверката на документа бащата отсъствал от страната ни. По случая е образувано дознание и е уведомена районната прокуратура в Сливница. ДНСГП посочва, че в последно време такива случаи зачестяват, като в много от тях пълномощните са заверени от кметства по местоживеене. През миналата година граничните полицаи са предотвратили 57 опита за извеждане на деца с неистински пълномощни, а само от началото на тази година до сега са регистрирани  40 такива случая.
Хасково.  Вчера към  16 часа в местността парк “Кенана”, на около 100 м западно от комплекс “Фантазия”, е намерен труп на мъж. Той бил покрит с начупени клони, в напреднал стадий на разложение. От проведения оглед и последвали оперативни действия е установена самоличността на починалия - С..Д., обявен за общодържавно издирване. По първоначална информация, вероятна причина за  смъртта е удар с остър предмет.
Русе. Трима грабители са задържани след поредния им удар в града. По обяд на 25 юли в близост до завод „П. Караминчев” непознат мъж нападнал жена, която вървяла по безлюдна алея, издърпал от врата й  златен ланец и побегнал. Жената,  сигнализирала в полицията, успяла да го опише. Малко по-късно криминалисти задържали 26-годишния русенец Б.А., вече осъждан. В хода на разследването се изяснило, че Б.А. имал и двама авери – брат му А.А. /23 г./ и зет му В.А. /21 г./, които също са задържани. Установено е, че от началото на юни тримата, в различно съучастие, са автори на 12 подобни престъпления. Действали по предварителен план - обикновено се движели по двама в светлата част на денонощието. Подбирали по-безлюдни места, набелязвали жертвите си по накитите, които носели, изчаквали подходящия момент, застигали ги и тогава  единият издърпвал ланеца, а другият оставал невидим за жертвата. После те бързо продавали ограбеното. Триото било задържано за 24 часа, а по-късно с постановление на прокуратурата за още 48 часа зад решетките са оставени двамата братя.
Бургас. Служители при РПУ Несебър и колегите им от ДНСП и РДВР-Бургас установиха и задържаха грабители, действали на територията на  Несебър. При обиски в наетите от В. Д. / 21 г./ от  Търговище, Д. К. /20 г./ от Средец, В. С. /34 г./ от  София и К. С. / 24 г./ от  Бургас жилища, са намерени част от откраднатите вещи, както и газов пистолет, собственост на 20-годишния мъж. В актива си те са записали шест грабежа за последните десет дни. На 14 юли към  1 часа в гараж на жилищна кооперация  в кв. "Младост"  те заплашили с пистолет туристи и им отнети мобилни телефони "Моторола", "Алкател", "Сименс" и "Сони Ериксон". Ден по-късно те успели да “приберат” още три мобилни телефона, 418 лв. и фотоапарат от сръбски граждани. Действали по същи начин – вмъкнали се в квартирата им на първия етаж на  ул."Хан Крум", заплашили ги с пистолет и изчезнали след обира. На 18 юли отново в ж.к. “Младост” квартетът се промъкнал в таванско помещение. Това станало към 23 часа, отново последвали заплахи и към колекцията си от мобилни телефони, добавили още три. Три дни по-късно последвали два техни “удара” в ж.к. “Младост” и на ул. “Хан Крум”, където освен четири мобилки, те отмъкнали 160 лв и уокмен, а на 24 юли  от квартира в приземен етаж в познатия вече квартал те успели да приберат още два мобилни  телефона, 35 лв. и документи. Групата е задържана за 24 часа. Работата по изясняване на случаите продължава.
  
 Пазарджик. Шофьор, седнал зад волана на колата си след употреба на алкохол, е заловен вчера. Дежурен автопатрул го засякъл към 03.45ч. на бул.”България” в града.  М.Р. /41г./ привлякъл вниманието на  униформените с високоскоростните отсечки, които правел с “Хонда”-та си. Дрегерът показал 2.57 промила концентрация на алкохол в кръвта му. М.Р. е задържан с полицейска заповед, срещу него е образувано бързо полицейско производство.

НСПАБ. 46–годишен пожарникар от град Елена пострада при гасене на пожар в двуетажна жилищна сграда около 5 часа тази сутрин. Гл. с-т Васил Василев, старши пожарникар от РСПАБ – Елена е получил травма на черепа и контузии по тялото при падане от височина от около 3 метра. Сигналът за пожара на ул.”Ил.Макариополски”№3 е получен на тел.160 в Елена малко преди 4:30 часа. На адреса е изпратен екип пожарникари с противопожарен автомобил. При пристигането им, огънят се развивал на втория етаж на сградата, който бил необитаем, а на първия етаж е разположен рибарски магазин. На мястото на произшествието пристигнал и началникът на РСПАБ–Елена полк. Йорданов. В 04:40 часа е извикана  и подсилваща смяна – втори екип от 5-ма пожарникари и автомобил. По време на гасителните действия ст.с-т Василев е бил на  четириколенна пожарникарска стълба, на около 3 метра височина, когато част от сградата е пропаднала, сержант Василев е залитнал и паднал от стълбата. Транспортиран е незабавно в неврохирургията на МОБАЛ “Ст.Черкезов” във Велико Търново. На този етап състоянието на пострадалия пожарникар не позволява транспортирането му до болнично заведение в София. Създадена е организация при необходимост, пострадалият пожарникар да бъде транспортиран до София.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди