изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:39 EEST
Без споразумение с бъдещите коалиционни партньори НДСВ няма да излъчи кандидатура за премиер    
ПолитикаСофия. Без споразумение с бъдещите коалиционни партньори НДСВ няма да излъчи кандидатура за министър-председател. Това обяви зам.-председателят на НДСВ Пламен Панайотов на пресконференция след днешното заседание на Политическия съвет и на ПГ на НДСВ, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

По думите на Панайотов има вероятност НДСВ изобщо да не вземат мандат, ако нямат консенсус с коалиционните партньори за кандидатурата на министър-председателя.
Пет са политическите решения, които е взел днешният Политически съвет на НДСВ. Първото решение гласи, че НДСВ изразява убеденост, че България се нуждае от стабилно правителство с широка парламентарна подкрепа. Второто решение е, че дейността на това правителство трябва да се основава на ясна програма за осъществяване на националните приоритети. В третото решение се казва, че Политическият съвет на НДСВ потвърждава позицията си, че водещ принцип и гаранция за функциониране на всяко коалиционно управление е приемането на основните политически решения с консенсус. Четвъртото решение гласи, че НДСВ ще излъчи кандидат за министър-председател и ще изрази позиция по структурата и персоналния състав на правителството след постигане на съгласие с бъдещите коалиционни партньори. На пето място – възлага се на лидера на партията и на политическото ръководство да се проведат консултации с парламентарно представените политически сили с цел намиране на най-успешната коалиционна формула.
От НДСВ са категорични, не искат да влизат в консултациите с никакви предварителни уговорки.
По думите на Пламен Панайотов консултациите трябва да започнат още в понеделник с най-голямата парламентарно представена политическа сила БСП. Консултации НДСВ ще проведе с абсолютно всички парламентарно представени политически сили без изключение, които се отзоват на поканата.
Утре в 11 часа в централата на НДСВ представители на партията ще се срещнат с представители на бизнес организации в България.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Без споразумение с бъдещите коалиционни партньори НДСВ няма да излъчи кандидатура за премиер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди