изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-09-23 @ 17:06 EEST
РОДИТЕЛИ, УЧИТЕЛИ И КРЪЧМАРИ ОТ ТЕРВЕЛ ДИСКУТИРАХА УПОТРЕБАТА НА АЛКОХОЛ ОТ ДЕЦА    
ОбществоТревожни са данните за употреба на алкохол от непълнолетни, сочат регулярните проверки по увеселителните заведения в града

Родители, собственици на заведения и търговски обекти и учители от двете най-големи общински училища и от професионалната гимназия в Тервел са взели участие в дискусия на тема "Децата и алкохола". Това стана по време на открито заседание на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съобщи за НДТ зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева. Участие в дискусията е взел и началникът на отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане".
По време на срещата присъстващите са били запознати с резултатите от регулярните проверки по увеселителни заведения в града. Подчертан е фактът, че броят на непълнолетните, при които е констатирана употреба на алкохол, е тревожен, коментира Дияна Илиева. Присъстващите на дискусията собственици на заведения са били запознати с нормативната база, която определя техните задължения - заповед на областния управител за забрана на сервиране на алкохол на лица под 18 години, Наредба за търговската дейност, Наредба за специализираната закрила на деца на обществените места, Закон за закрила на детето.
"По време на дискусията бе подчертано, че всички присъстващи са наясно, че не е възможно проблемът да се изкорени напълно" - каза Д. Илиева. Обобщено е било обаче, че не е невъзможно с общи усилия - на родители, учители, на комисията и на Отдела за закрила на детето, да се ограничи употребата на алкохол и последващите противообществени прояви на малолетните и непълнолетните. Собствениците на заведения са предложили да се води по-активна училищтна политика за контакт с родителите.
Участниците в дискусията са набелязали и конкретни мерки. Една от тях предвижда да се обсъдят възможностите за денонощна охрана на ЦДГ 3 - обект на чести посегателства и рушене на материалната база. Друга мярка предвижда изпращане на предупредителни писма до собственици на търговски обекти, предлагащи алкохол на деца. Предвижда се още директорите на училища да бъдат запознати с необходимостта от обсъждане на проблема на родителските срещи през настоящата учебна година.

 


Сходни връзки

РОДИТЕЛИ, УЧИТЕЛИ И КРЪЧМАРИ ОТ ТЕРВЕЛ ДИСКУТИРАХА УПОТРЕБАТА НА АЛКОХОЛ ОТ ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди