изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2022-07-04 @ 19:23 EEST
РЕКОРДНО ПРЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРИХОДИТЕ ПО БЮДЖЕТА В БЕЛИЯ ГРАД С 1.9 МЛН. ЛЕВА    
Икономика

Общинският съвет в Балчик прие информация за изпълнението на общинския бюджет към 30 юни и утвърди  актуализацията на годишния бюджет. Тя се налага заради очакваното преизпълнение на бюджета с близо 1 900 000 лева. Общата рамка в края на годината се очаква да бъде 13 130 000 лв. и бележи ръст с 16 % спрямо първоначално заложената. Досега такива параметри не са били достигани, коментира кметът на община Балчик Красимир Михайлов.

5 300 000 лв. е изпълнението на бюджета за първите 6 месеца и е с 33 % повече спрямо 2004 г. Ръстът за същия период на данъчните приходи е с 36 %. Най-голям дял бележат данъците от придобиване на имущество, които са два пъти повече в сравнение с м.г.

При неданъчните постъпления ръстът е с 70 %  и се дължи на приходите от продажби на недвижими имоти. По този повод председателят на комисията по устройство на територията и строителството Тодор Тодоров се обърна към кмета на общината да се търсят и други източници на финансиране, тъй като от месец има тенденция за спад в продажбите на недвижими имоти.

Показател за доброто финансово състояние на общината е касовата наличност към 30 юни от близо 3 млн. лв. -  сума, която е два пъти повече спрямо 2004 г.

При приемането на бюджета бяха коригирани средствата в културната програма. Добавят се общо 2000 лева за награждаване на 38 ветерани от войната с по 50 лв. Председателят на комисията по стопански дейности, бюджет и финанси Димитър Господинов  препоръча за по-ефективното изпълнение на бюджета да се организира среща между ръководителите на дирекции в общинската администрация и председателите на постоянните комисии в общинския съвет, на която да бъдат обсъдени конкретни препоръки и предложения.

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

РЕКОРДНО ПРЕИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПРИХОДИТЕ ПО БЮДЖЕТА В БЕЛИЯ ГРАД С 1.9 МЛН. ЛЕВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2022 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди