изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:08 EEST
Красимир Премянов: Целта на БСП не е да проваля втория мандат на НДСВ и ще се включи в преговорите с мандатоносителя    
ПолитикаСофия. Решението на ВС на БСП е такова, че трябва да влезем в тези преговори с НДСВ и те да бъдат водени конструктивно. Това заяви пред Агенция “Фокус” лидерът на Федерация “Открит форум” в БСП Красимир Премянов.

Поводът за позицията му е, че все още левицата не е потвърдила официално дали ще приеме поканата на НДСВ да разговарят по създаването на коалиция и кабинет. По думите на Премянов няма основание да се мисли, че БСП иска да провали втория мандат на НДСВ. Той отхвърли и опцията, че това се прави от левицата с цел да се пристъпи към реализиране на третия мандат на ДПС, с който БСП вече е в коалиция. “Това е сериозна политика, а не са някакви игрички. БСП подхожда доста конструктивно и отговорно към тази задача”, увери Премянов.
Лидерът на Федерация “Открит форум” в БСП каза още, че има голяма вероятност да се реализира мандата на НДСВ. “Ако се абстрахираме от балканската традиция, когато емоциите надделяват, мисля, че има всички политически основания да бъде успешен този мандат, защото имаше едномесечни преговори по този въпрос, стигна се много напред, но упорството на някои участници не позволи засега това да се случи”, аргументира се Премянов.
На въпрос на Агенция “Фокус” дали заявената от лидера на БСП Сергей Станишев позиция, че ще участват в преговорите с НДСВ на база подписаното вече споразумение с ДПС Премянов заяви, че БСП води самостоятелна политика, но и уважава тези, които си взаимодействат с левицата и са готови да са в коалиционни отношения. “Автономните ни разговори с друга политическа сила не трябва да представляват едно задкулисно договаряне срещу ДПС”, заяви още Премянов.

http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Красимир Премянов: Целта на БСП не е да проваля втория мандат на НДСВ и ще се включи в преговорите с мандатоносителя | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди