изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:36 EEST
Рияд обяви наследника на крал Фахд    
По светаРияд. Вече е избран наследник на починалия днес крал на Саудитска Арабия – това е досегашния престолонаследник принц Абдулла, предаде АФП, като се позовава на официално изявление. Той от своя страна е посочил за свой наследник министъра на отбраната принц Султан бин Абдулазиз.
Съобщението за смъртта на саудитския крал Фахд моментално доведе до покачване на цената петрола, предаде агенция Ройтерс.



Цената на сорта Light на нюйоркската стокова борса след съобщението за смъртта на монарха се повиши с 35 цента, като стигна 61,11 долара за барел. Саудитската Арабия притежава най-големите петролни залежи и е най-големия износител на нефт в света.
http://www.focus-news.net/

Агенция “Фокус” припомня:

Кралят на Саудитска Арабия Фахд ибн Абдул Азиз Ал-Сауд е най-богатият монарх в света, според класацията на списание Форбс за 2002 г. Той измества от първото място султана на Бруней Хасанал Болкиа.
Състоянието на крал Фахд възлиза на повече от 30 милиарда долара. Те са в петрол, инвестиции и недвижима собственост.
Саудитският крал притежава 12 двореца в родината си и в Западна Европа. Притежава личен Боинг 747. Той е собственик и на най-скъпата яхта в света ­ “Принц Абдул Азиз”. Плаващият дворец, наричан от поданиците “Приказка от 1001 нощ”, струва 40 млн. долара. Дълъг е 147 метра. Суперяхтата, произведена в Холандия, плава под флага на Антигуа и Барбуда. Говори се, че “Принц Абдул Азиз” се охранява с американски ракети “Стингър”.
Фахд ибн Абдул Азиз Ал-Сауд управлява Саудитска Арабия от юни 1982 г. Той е едновременно премиер-министър, главнокомандващ и върховен съдия. Наследникът на престола (принц Абдала бен Азис Ал Сауд) е пръв заместник на премиер-министъра и осъществява непосредственото ръководство на правителството. Всички министри са от кралското семейство.
През 1999 г. крал Фахд получава инсулт и оттогава държавата практически се управлява от престолонаследника Абдала бин Абделазиз.
Две години по-късно, на 9 април 2001 г., от Кувейт тръгва слух, че крал Фахд е починал. Междувременно телевизията в саудитската столица Рияд показа как крал Фахд приветства студенти в инвалидна количка. Слуховете са опровергани.

 


Сходни връзки

Рияд обяви наследника на крал Фахд | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди