изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:00 EEST
1500 ИЗПЪЛНИТЕЛИ СЕ ВЕСЕЛИХА НА СЪБОРА "ТЕКЕТО"    
НовиниВ събота и неделя в местността "Текето" край крушарското село Александрия се проведе традиционният фолклорен събор "Текето".

 В него участваха около 1500 изпълнители от различни краища на България, както и гости от Украйна, Молдова и Сърбия и черна гора. Те се представяха на естрадата в продължение на два дни. От гостуващите състави в събота участваха изпълнителите от Молдова и Сърбия и черна гора, а украинците изпълниха български и украински танци вчера, каза за НДТ секретарят на общината Валентина Николова. И добави, че украинските гости започнали изпълнението си с поднасяне на хляб на кмета на общината Господин Господинов и кърпа с надпис "хляб и сол". Предстои на 14 септември община Крушари да подпише договор за сътрудничество с украинското село Каменка, в което живеят около 5000 бесарабски българи.
Много песни, танци и добро настроение са съпътствали двудневния събор. Всички участници са получили от общината плакет и грамота. Макар и без конкурсен характер, съборът е имал и жури в състав Ирина Славчева, Коста Георгиев, Ирина Спасова и Петър Крумов.
 


Сходни връзки

1500 ИЗПЪЛНИТЕЛИ СЕ ВЕСЕЛИХА НА СЪБОРА "ТЕКЕТО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди