изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:03 EET
ОбС В ГЕН. ТОШЕВО СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЯТА НА ДОБРУДЖА    
НовиниУточниха броя на маломерните и слети паралелки в общината


Декларация в подкрепа на мирните протестни действия на жителите от община Генерал Тошево относно лошото състояние на републиканската пътна мрежа прие на заседанието си в петък Общинският съвет в Ген. Тошево. В нея се посочва, че исканията са за право на придвижване, право на медицинска помощ, право на защита на имуществото и живота. "Ние смятаме, че поставените искания са справедливи и затова ги подкрепяме изцяло и безрезервно", се казва в декларацията. С нея общинските съветници се обявяват против дискриминацията в отношението към Добруджа и добруджанци. И призовават всички отговорни институции за предприемане на спешни мерки. Декларацията ще бъде изпратена до президента на България, до председателя на Народното събрание и министър-председателя, каза за НДТ председателят на ОбС в Ген. Тошево Недко Марчев.
На заседанието си в петък местният парламент прие и докладна записка относно броя на маломерните и слети паралелки за следващата 2005/06 учебна година. Предвижда се от 1 до 4 клас паралелките да могат да са минимум с 10 ученика, а за 5-8 клас - 12. Взето е решение за отпускане на сумата от 5 400 лева за ремонт на парокотелното за болницата и 2 500 лева за изграждане на ЛКК в Медицинския център в Ген. Тошево. 
Да се търси банков кредит в размер на 1 милион лева за ремонт на улиците, доизграждане на газификацията и канализацията в Ген. Тошево, реши още ОбС. След провеждане на преговори с банкови институции, ще се правят разчети какви ремонти ще могат да се извършат с тези средства. Ще се заложи на най-спешните, обясни г-н Марчев.
 


Сходни връзки

ОбС В ГЕН. ТОШЕВО СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ДИСКРИМИНАЦИЯТА НА ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди