изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:37 EEST
ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА    
НовиниЗАПОЧВА ЛИКВИДИРАНЕТО на микросметищата в града, съобщиха вчера от общината. Първото, което е в списъка на кметството, е това в квартал "Рилци". Общо 6 са районите за почистване. Фирмата, която ще разчиства боклуците в кварталите, е "АСМ" - Добрич.

Общо 95 хил. лв. е заделила общината за тази дейност.
ПРЕЗ ТАЗИ СЕДМИЦА ще започне преасфалтирането на улица "Калиакра" и бул. "Русия", което се извършва със средства от облигационния заем на общината. Голяма част от пътните ремонти вече са приключени, каза арх. Ганчев. Изцяло е приключило изкърпването на улици от единия от изпълнителите - "Пътно строителство", които са ремонтирали 31 улици в града. Други 15 ще бъдат изкърпени от "Екострой" АД.
4 ФИРМИ са кандидатствали за изпълнение на обектите "Св. Георги" 3 и 4, а 3 - за "Старият Добрич". Обектите са по програма "Красива България". Общината чака избора на офиса на програма, за да стартира изпълнението и на тези обекти.
МИНАЛАТА СЕДМИЦА на посещение в Добрич са били представители от Фондация за реформа в местното самоуправление и Американската агенция за международно развитие, съобщи вчера зам.-кметът по икономическите въпроси Галина Митева. Визитата е била във връзка с проект за техническо побратимяване. Гости са били и представители на община Обърн, Алабама /САЩ/ - Филип Дънлоп и Кари Кокс. Добричките общинари са имали за задача да разиграят симулативно проучване от чуждестранен инвеститор. Арх. Ганчев пожела на колежката си Галина Митева в най-скоро време не само симулативно да обслужва чуждестранни инвеститори.
 


Сходни връзки

ОБЩИНСКИ ВЕСТИ В НЯКОЛКО РЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди