изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 11:39 EEST
УРАГАН ВИЛНЯ НАД ДОБРИЧ    
ОбществоУраганен вятър се вихри вчера над Добрич в следобедните часове.

Той събори дървета, потроши клони, изпочупи прозорци на частни жилища. Дежурният в хидро-метеорологичната станция каза за НДТ, че вятърът е бил със скорост 16 метра в секунда. Според специалисти, той е разсеял надвисналите над града облаци и така е предпазил да не вали градушка.
Вятърът откърти огромен клон от дърво до бистро "Албена" в близост до кино "Добрич". Клонът е паднал върху тентата на заведението. По това време там е седяло семейство, което по чудо останало невредимо. "Само тентата ги спаси" - сподели пред репортер на НДТ сервитьорката. Тя допълни, че за втори път при силен вятър се откъртва клон от дървото и пада върху тентата. По ул. "Васил Левски", в района на "Звезда", вятърът бе повалил цяло дърво, което бе паднало напряко на уличното платно. Малко след инцидента полицейски служители отбиваха движението по съседни улици. Свидетели разказаха, че дървото е паднало малко след като по улицата преминал автомобил.
Щети нанесе ураганният вятър и на Диагностично-консултативен център-1 в Добрич. Потрошено е стъкло на лекарски кабинет на четвъртия етаж. Час след инцидента служители от съседни кабинети не знаеха със сигурност в кой точно кабинет е счупеното стъкло - в неврологичния или в психиатричния, тъй като и двата бяха празни и заключени. Те чакаха да дойде санитарка с резервни ключове, за да ги отключи. По време на бурята в тях не е имало никого, единият кабинет е бил напуснат от медицинската сестра 20-ина минути преди да се счупи стъклото. Освен това над четвъртия етаж са се откъртили и няколко плочки, с които е облицована отвън сградата на ДКЦ-1. Ураганът е съборил и около 20-метрова алуминиева табела на Сибанк в Добрич. Тя е паднала току пред паркираните автомобили. "Слава Богу, че по това време никой не минаваше под нея" - коментира пред репортер на вестника човек от охраната на банката. 
Две големи дървета и множество клони са били съборени от силния вятър и по средата на пътя за село Овчарово. От РЗ "ПАБ" съобщиха, че е била създадена организация и с пожарен автомобил и техника на арендатора Недко Митев те са били изместени, за да не предизвикат пътно-транспортни произшествия.
Паднали дървета е имало вчера в района на "Птицекланица"-Добрич, в кв. "Рилци", по ул. "Славянска"№9, информираха от Областния съвет за защита.

 


Сходни връзки

УРАГАН ВИЛНЯ НАД ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди