изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:32 EEST
БЕЗРАБОТИЦАТА ПОДГОНИЛА РАДКА КЪМ СМЪРТТА Й ВЪВ ВАРНА    
НовиниМомичето мечтаело да си намери работа, за да не е в тежест на близките си. Много скромна, добре се учела, уважавала всички - така си спомнят за нея баба й и дядо й. Вчера съдът във Варна реши обвиненият в убийството й Марин Желев да остане в ареста. Той обяви, че е невинен

На 17 февруари 2004 г.21-годишната Радка целунала два пъти дядо си, който е прикован на легло, по бузата и му обещала, че скоро пак ще си дойде. Тръгнала към Варна, където работела. Сега предстои да се върнат само костите й, открити миналата седмица край варненското село Орешак, където са били заровени от нейния убиец.  Преди пет години единият крак на дядо й- 81-годишния Слави Даскалов бил ампутиран. След изчезването на внучката му, състоянието му се влошило и се наложило да бъде ампутиран и вторият.
Слави и 78-годишната му съпруга Матрона имат 4 деца, 8 внуци и 3 правнуци. През сълзи описват внучката си Радка като много скромно момиче, добре се учела, уважавала всички. Не събирала компании в дома си, докато живеела в Добрич. Учела в Хуманитарна гимназия "Св. Кирил и Методий". На абитуриентския си бал била в Гърция. Имала задграничен паспорт. Той бил намерен след изчезването заедно с другите й документи. След като завършила училище само две момчета идвали да я вземат от дома й за разходка - Сашо и Георги, разказват бабата и дядото.  Те не знаели къде е работела за последно във Варна. Преди това била продавачка в магазин за дрехи, но я съкратили. По-рано работела заедно с майка си Стефка и баща си Георги в кафене в Кранево. Не могла да си намери работа в Добрич. Затова заминала за Варна, разказваха през сълзи възрастните хора вчера, докато родителите на Радка бяха във Варна във връзка с разследването на убийството й. Близките й я съветвали да не заминава, да остане в Добрич. Все някаква работа щяла да се намери, а и все щяла да се намери храна и за нея. Мечтата й обаче била да си намери добра работа и да не бъде в тежест на близките си. Радка има брат - на 25 години, който е студент в Пловдив.
Припомняме, че полицията във Варна залови 36-годишния Марин Желев - шофьор на нелегално такси в морската столица, обвинен, че е убил Радка и друго момиче по-рано. Именно той посочил мястото, където били открити костите на добричлийката. Вчера Варненският районен съд е наложи5л мярка за неотклонение "Задържане под стража" на Марин Желев. Искането за задържането му е било внесено от Окръжна прокуратура - Варна и мотивирно с това, че срещу него е образувано досъдебно наказателно производство за това, че през февруари 2004 г. е отвлякъл Радка Даскалова. В искането на прокуратурата се посочва, че предстои извършването на следствени действия, които да установят дали той е извършил убийството на похитеното момиче. Вчера в съдебната зала обвиняемият заявил: "Съвестта ми е чиста. Ще съдействам за разкриване на случая.". Той разказал, че извършителят на убийството е друг мъж - когото нарекъл в залата "Митьо". Той бил наркоман, крадял бензин и го продавал на Марин. Самият обвиняем разказал, в съда че в нощта, когато Радка е изчезнала, той закарал нея и Митьо първо до района на спирка "Мир", а после по нареждане на Митьо тръгнали към с. Климентово. На разклона до с. Орешак обаче момичето се развикало и поискало да слезе. Марин спрял колата, момичето побягнало към нивата, а Митьо го последвал. Обвиняемият се опитал да ги пресрещне по черен път, но закъсал с колата си в кален участък, където дочакал сутринта. Марин разказал, че е викан два пъти, за да дава обяснения по случая, но е съобщил за убийството, което твърди че е извършено от Митьо, едва когато самият той бил задържан по случая.
Вчера съдът е определил на Марин мярка за неотклонение задържане под стража след като е преценил, че именно Марин е отвлякъл момичето. Според Наказателния кодекс, отвличането е престъпление, което е тежко по смисъла на закона, се казва в мотивите на съда. С акта си съдът е приел, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, още повече, че обвинението е за тежко умишлено престъпление и деецът вече е бил осъждан ефективно за друго тежко умишлено престъпление. От данните по делото става ясно, че Марин Желев е осъждан многократно. Последната си присъда е изтърпял през март 2000 година. Определението на съда може да се обжалва пред ВОС в 3-дневен срок.
 


Сходни връзки

БЕЗРАБОТИЦАТА ПОДГОНИЛА РАДКА КЪМ СМЪРТТА Й ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди