изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:16 EEST
ДОБРИЧКА ОБЛАСТ - С НАЙ-ДЪЛГА ПРОГРАМА НА СЪБОРА В КОПРИВЩИЦА    
КултураДобричка област ще бъде с най-голямо часово време на националния фолклорен събор "Копривщица 2005".

Изпълнителите на автентичен фолклор ще представят творчеството си в продължение на седем часа - от 9 до 17 часа, на 6 август, съобщи за НДТ областният координатор за събора в Надежда Василева.  Изпълненията ще са на трета естрада, както вече вестникът ни писа, те ще са 77 от 1070 души. Програмата на Добричка област ще бъде с двама водещи - известните в Добрич фолклористи Николай Манев и Христо Христов. В началото ще бъде направено кратко експозе на областта като етнографски район. На следващия ден - 7 август, любители на добруджанския фолклор ще вземат участие и в дефилето на народни носии. Ще бъдат представени десет костюма. По време на целия събор - от 4 до 7 август включително, в местността "Войводец" край Копривщица ще бъдат разположени 28 палатки, осигурени от Министерството на културата. Там ще бъдат представяни занаяти от 28-те области на България.
В рамките на събора тази година ще се проведе и научна конференция на тема "Фестивалите за народно творчество и тяхното място в съвременната култура", организиран от Института по фолклористика, каза още Н. Василева. Тя допълни, че вече са решени всички битови въпроси във връзка с участието в събора на изпълнителите от Добричка област.

 


Сходни връзки

ДОБРИЧКА ОБЛАСТ - С НАЙ-ДЪЛГА ПРОГРАМА НА СЪБОРА В КОПРИВЩИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди