изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:04 EEST
НАД 60 АВТОМОБИЛА СЕ ОЧАКВАТ НА РАЛИ "ХЕБРОС"    
СпортНа 34-тото рали "Хеброс", което ще се проведе през следващия уикенд, се очакват над 60 автомобила, съобщи Валентина Атанасова, директор на пресцентъра на ралито.

 До момента заявки за участие са изпратили 11 отбора от Сърбия и Черна гора, Хърватска, Турция, Гърция, Полша и Италия.

Пловдивското рали е с коефициент 5, то е кръг от Националния рали-шампионат и носи точки за Източноевропейската рали-купа. Общата дължина на трасето е 550 км, от тях 119 км са скоростни отсечки, разпределени в 12 специална етапа. За участие в състезанието се готви и най-добрият добрички екипаж Николай Кортелов и Атанас Цонев, които ще премерят сили в клас N2.

Първият ден на състезанието ще се проведе в района на Пещера и Батак. Атанасова съобщи, че има промяна в етапа "Добра вода" /СЕ 4/, който е удължен и с 31 км и 300 м става най-дългата отсечка в ралито. От съображение за сигурност от схемата отпада отсечката "Батак", която по време на дъжд става смъртоносна, както и атрактивният етап, който се провеждаше в рамките на града, познат като "Коматевски възел".

През втория ден състезанието се провежда в района на хижа "Здравец" и селата Бойково и Лясково. Пак от съображение за сигурност отпада СЕ "Асенова крепост", тъй като спускането там е много бързо и стръмно, по много тесен и необезопасен път. СЕ "Добралък" започва от изхода на село Добралък, включва СЕ "Яворово", а финалът е преди село Лясково. Според директора на пресцентъра, това решение на организаторите дава възможност да се наблюдава почти цялата отсечка, която е последна в ралито и решаваща за крайното класиране.

Уточнено бе, че всички трасета са в отлично състояние, а част от тях са с обновена пътна настилка. Наблюдател от Световната федерация по автомобилизъм и тази година е Джорджо Моретти. Рали "Хеброс" ще бъде журирано от 80 съдии, 36 радиоспециалисти ще осигуряват радиовръзките, 15 са автомобилите на Пътна помощ. Новост тази година е и шейкдаунът на 5 август, който ще се проведе на новата писта в с. Калояново. След техническия преглед същия ден след обяд състезателните коли ще паркират на централния площад за среща с феновете си. Вечерта от 20.30 часа на картинг-писта "Лаута" ще се проведе състезание между пилоти и журналисти. Стартът на 34-тото рали "Хеброс" е на 6 август в 9.00 от арката пред Новотел Пловдив. НДТ fOCUS

 

 

 

 


Сходни връзки

НАД 60 АВТОМОБИЛА СЕ ОЧАКВАТ НА РАЛИ "ХЕБРОС" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди