изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:40 EEST
ЛЕЧЕНИЕ С БОБ И ЧЕСЪН    
ЗдравеБобът се използва при подуване и травми на ставите, съпътствани от болки.

Взема се 1 кг зрял бял боб и се опича. След това се смила и пресява през сито за брашно. Разделя се на 4 равни части. Една кафена лъжица се слага в 100 гр вода и ври 1 минута. Пие се на глътки, неподсладено, като накрая се изцежда утайката и изцеденото се изпива.

Така приготвеното "кафе" от боб се пие по три пъти на ден 30 минути преди ядене. След като се употреби едната четвърт се прави пауза от 5 дни. След втората четвърт се почива 10 дни, а след третата 5 дни. След изпиване на целия килограм, при неотшумяли симптоми се продължава с ново количество "кафе" от боб по 1 път дневно.

Чесънът се използва при зъбобол. Три скилидки чесън се счукват с малко сол, след което се поставят върху марля и се пристягат силно с бинт от външната страна на бузата до болния зъб. Държи се така час и половина. Нужно е да се знае, че отшумялята болка не означава излекуване на зъба и прегледът при зъболекар е неизбежна необходимост.

При високо кръвно налягане, голяма глава чесън се изчиства, счуква със сол и след това се добавя 1/2 кафена лъжичка олио. Получената смес се поставя на марля и се пристяга с кърпа към извивката на лявото стъпало. Обува се чорап и така се прекарва нощта. Ако се появи парене на мястото, превръзката се разхлабва. На сутринта компресът се сваля.
 


Сходни връзки

ЛЕЧЕНИЕ С БОБ И ЧЕСЪН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди