изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:57 EEST
ВРАНЧА ПАК СЕ РАЗТРЕСЕ    
НовиниЗеметресение с магнитуд 4 по скалата на Рихтер бе регистрирано в 12,33 ч. вчера с епицентър в района на планината Вранча в Източна Румъния, предаде Ромпрес, като се позова на информация на Националния изследователски институт по физика на земята в Букурещ. Земният трус не е бил усетен в столицата Букурещ, посочва агенцията. Не се съобщава за жертви и разрушения. э

От Областния съвет за защита в Добрич информираха, че няма данни земетресението да е усетено в областта.
Припомняме, че едно от най-сериозните земетресения в Добричка област - в началото на март 1977 г., беше именно с епицентър във Вранча. При него пострадаха много сгради в центъра на Добрич. На 28 октомври миналата година около 23.30 часа вечерта земетресение с епицентър във Вранча разтърси Северна България. То беше със сила 5.5 по скалата на Рихтер Епицентърът му беше на 145 км от Букурещ и 430 км от София. Каварненци бяха изключително разтревожени и се бяха събрали в центъра на града. Отново с епицентър Вранча бе трусът, който бе регистриран на 7 март т.г. Тогава земетресението беше с магнитуд 4,5 по скалата на Рихтер. Трус с епицентър Вранча имаше и на 5 април, а също и на 14 май, когато той бе с магнитуд 5,8 по Рихтер.
Припомняме, че директорът на Националния институт по науки за земята в Букурещ Георге Мармуряну прогнозира, че земетресение с интензитет 6,7 по скалата на Рихтер е възможно да възникне в румънската област Вранча през 2007 г. За да предвидят евентуални земни трусове, специалистите подготвят система за предизвестяване, писа всекидневникът "Котидианул".
Земетресение с магнитуд 5,0 по скалата на Рихтер бе регистрирано на днешния ден преди година в района на град Мугла, Югозападна Турция, съобщи тогава Анадолската агенция, като се позова на информация на Истанбулската обсерватория Кандилли. Трусът е станал в 16,11 часа местно и българско време. В изявление за Анадолската агенция областният управител на Мугла Хюсеин Аксой заяви, че не са получени данни за жертви или разрушения.
 


Сходни връзки

ВРАНЧА ПАК СЕ РАЗТРЕСЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди