изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:15 EEST
Парламентът отхвърли предложението опозицията да предлага дневния ред веднъж в месеца    
ПарламентСофия. Парламентът отхвърли предложението опозицията да предлага дневния ред всяка първа сряда от месеца, съобщи БНР. На първо четене от текста на Правилника за дейността на НС депутатите приеха парламентарните групи да могат да предлагат по една точка от ред, подредени според големината на групата. Всеки следващ месец подреждането на предложенията на парламентарните групи ще става на ротационен принцип.


С отхвърлянето на възможността опозицията да предлага дневния ред в парламента в първата сряда от месеца, народните представители на практика прекъснаха традиция от 38 и 39 НС. Така най-голямата парламентарна група ще може да определя дневния ред на пленарните заседания. Народните представители отхвърлиха и предложението на НДСВ след създаване на технически възможности, изказванията им да се правят от място, а не от трибуната на НС. След продължителни дебати, народните представители запазиха старата практика изказвания да се правят само от трибуната. Мотив за това според някои депутати е, че поставянето на микрофон в залата, би превърнало пленарното заседание в конференция. Депутатите обсъждат предложение на Асен Агов от ДСБ при компютъризираната система гласуването да става с карта чрез вкарване на идентификационен номер от шест цифри за всеки народен представител. Целта, според депутата е да се прекъсне гласуването с чужди карти.
http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

Парламентът отхвърли предложението опозицията да предлага дневния ред веднъж в месеца | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди