изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:58 EEST
БНС иска да се ограничи участието на ДПС във властта    
ПолитикаБНС ще участва в разговори за широко парламентарно мнозинство.
Това заяви съпредседателят Красимир Каракачанов, цитиран от Дарик радио.
Той каза, че пречката за включване на БНС в бъдеща коалиция не е самото участие на ДПС, а присъствието на движението в бъдеще правителство, което присъствие трябва да бъде ограничено.

В кулоарите на парламента Каракачанов каза, че с 34-ма народни представители ДПС трудно може да бъде извадено от изпълнителната власт.

По думите му въпросът е участието да бъде ограничено и да не създава напрежение. Каракачанов отбеляза, че в момента ситуацията е 120 на 120 народни представители и правителството не може да бъде създадено нито само вляво, нито само вдясно. Затова от БНС ще участват в разговори за широка коалиция, подчерта съпредседателят на коалицията.

Междувременно след среща със Сдружението на общините секретарят на НДСВ Веселин Близнаков заяви, че партията продължава да смята, че в основата на бъдещето правителство трябва да бъдат най-малко две формации - Коалиция за България и НДСВ, но жълтите настояват такъв кабинет да има широка парламентарна подкрепа.

По повод решението на ДСБ да излезе от консултациите, инициирани от НДСВ, Близнаков каза, че някои от участниците в тези разговори изразяват негативно становище спрямо участието на БСП във властта, други не желаят ДПС, но никой не се е изказал срещу бъдеще участие на НДСВ в правителството.
http://www.news.bg

 


Сходни връзки

БНС иска да се ограничи участието на ДПС във властта | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди