изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:52 EEST
Висши US-военни обезпокоени от ситуацията в страната    
НовиниВисши американски военни са обезпокоени от политическата ситуация в България, заяви началникът на ГЩ на БА ген. Никола Колев след завръщането си от САЩ.

По думите му трябва да има действащ парламент и действащо правителство, той като непрекъснато в такъв преходен период трябва да се вземат и важни политически решения, свързани както с НАТО и трансформацията, така и с Българската армия.

Ген. Колев подчерта, че в момента са блокирани някои проекти за модернизация на армията ни, защото военният министър в оставка е предоставил на следващия министър да вземе окончателното решение и да подпиши договорите.

Това наистина спъва темповете на реформата, тъй като ние имаме ангажименти, поети към НАТО, с т.нар. цели на силите, където графикът тече”, подчерта ген. Колев, цитиран от Дарик радио.

Той посочи за пример Афганистан, като поясни, че през следващата година България трябва за 4 месеца да поеме ръководство и осигуряването на полетите на летището в Кабул, а това не може да стане без закупуване на известна техника и транспортни самолети.
http://www.news.bg

 


Сходни връзки

Висши US-военни обезпокоени от ситуацията в страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди