изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:59 EEST
ОБЩИНАРИТЕ ОДОБРИХА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЦЪРКВА В СЕЛО ДРОПЛА    
ОбществоИнициатива за изграждането на православен храм в балчишкото село Дропла одобри общинския съвет в Балчик.  Църковното настоятелство в село Дропла бе внесло искане за предоставяне на общински парцел.  Предвижда се да бъде сключен договор за безвъзмездно право на строеж върху  1100 кв. м в близост до училището в селото.

Църквата ще се изгради по желание на православните християни там, които са над 300 души, заради което бе създадено и църковно настоятелство с председател свещеник Марин Петров. За изграждането на храма в Дропла е получена благословията на Варненска и Великопреславска Света Митрополия. 

Засега християните ще продължат да посещават богослуженията в църквата “Свето Рождество Богородично” в близкото село Змеево.  Все пак, отколешната мечта на жителите на Дропла да имат църква е на път да се осъществи. Това ще се случи по-бързо, ако има повече дарители за изграждането на божия храм.

Първоначално ще са необходими около 50 000 лева, каза кметът на селото Блага Атанасова. Част от средствата ще бъдат църковни, обещани са пари и от дарители от Германия.

Друга идея, която предстои да се реализира, е изграждането и на джамия в Дропла. Мюсюлманите там са около 100. Кметът на селото сподели още, че и за тази инициатива вече са намерили дарители.

 


Сходни връзки

ОБЩИНАРИТЕ ОДОБРИХА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЦЪРКВА В СЕЛО ДРОПЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди