изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:26 EEST
НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ СТРОИТЕЛНИТЕ ОТПАДЪЦИ, КЪДЕТО ВИ ПАДНЕ    
ОбществоПотърсете общинските специалисти, за да ви издадат предписание

Лятото е сезонът на ремонтите. Мнозина от жителите на града  оставят строителните си отпадъци в чували до контейнерите. Има обаче и такива, които ги изхвърлят в самите контейнери или просто по тъмно си избират място и си изсипват боклука без никой да ги види - какво пък, нали у тях им е чисто...  Време е да се научим, че моят дом е моята крепост, но градът, в който живеем, ще е красив, когато всички заедно полагаме усилия за това.
Общинските експерти по околна среда са хората, които ще ви ориентират къде можете да изхвърлите ненужното след направения ремонт у дома. Можете да ги намерите в стаи 419 и 420 в община град Добрич. Експертът Теодора Петкова сподели следното: "Имаме определени места за изхвърлянето на строителни отпадъци в зависимост от вида, характера и количеството. Ние преценяваме и издаваме предписание на хората, като това предписание не се заплаща. В него е посочено къде и в какви срокове могат да се изхвърлят отпадъците."
Общинските специалисти са установили, че в определени райони всяка година се натрупват боклуци и апелират към активната позиция на жителите на града, които могат да подават сигнали в общината за това. "Не е имало нито един сигнал, подаден при нас, на който ние да не сме реагирали" - допълва още Т. Петкова. Не са редки и случаите, когато обаче се проявяват мързелът ни, разказват още екоинспекторите и добавят, че ежегодно едни и същи хора звънят и искат да им бъде почистено около домовете.
До края на месеца общината си е поставила за задача да почисти 6 микросметища на територията си, като за целта от бюджета са заделени 95 хил. лв. "Всичките основно са образувани от строителни отпадъци. Изключение прави микросметището в кв. "Рилци", където има и животинска тор, която ние - след почистването на района, разпръснахме" - добави още Т. Петкова. В момента се работи по почистването на ул. "Машиностроител". Една от неприятните задачи, с които са натоварени екоинспекторите, е следенето дали пазим чистота, там където вече е почистено. Естествено, за нарушителите има и санкции, като тази, към която най-често се прибягва е нарушителят да почисти замърсяването и района, добавят още от отдела.
 


Сходни връзки

НЕ ХВЪРЛЯЙТЕ СТРОИТЕЛНИТЕ ОТПАДЪЦИ, КЪДЕТО ВИ ПАДНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди