изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:14 EEST
ДСБ: Успешен ще е третият мандат с пластичния БНС и цепнатата "Атака"    
ПолитикаСтара Загора. Мисля, че ресурсът на НДСВ да реализира своя мандат е много малък; този мандат ще бъде неуспешен и върнат и ще се сбъдне третият - на ДПС или БНС, този мандат ще се окаже успешен с много голяма степен на вероятност или почти сигурно. Това прогнозира вчера старозагорският депутат от "Демократи за силна България" д-р Николай Михайлов.

Вчера следовниците на консервативната политика на Иван Костов официално напуснаха консултациите за съставяне на правителство, провеждани от НДСВ. Ние нямаме място в този процес, защото сме обявили, че нашият основен политически противник е тъкмо Българската социалистическа партия и казваме още, че ревизия на преговорната позиция на НДСВ с поглед надясно ще отвори отново вратата за нас, отбеляза д-р Михайлов. Тъмносините определят опитите на Симеон Сакскобургготски да преотстъпи на Сергей Станишев правото да посочи кандидата за министър-председател като осигуряване на поправителен за лидера на БСП.
Но третият мандат ще е факт и кабинет ще бъде излъчен от БСП, ДПС, БНС и отцепилите се независими от "Атака", предсказа д-р Николай Михайлов. "Оказва се, че политическата пластика на Българския народен съюз е невероятна! Още на етапа на първия мандат показаха виртуозна стратегия с реализирането на тайния вот за БСП, като в акта на самото тайно гласоподаване те обявиха своите бюлетини, за да останат извън подозрение. Това, което е по-важна типично за ВМРО цел, е да ограничи властта на ДПС и биха могли да се оправдаят, че я ограничават по-ефективно, ако са вътре в изпълнителната власт. Във всеки случай БНС от дясна коалиция с традиции - защото там са земеделците на г-жа Мозер, се превърна в чиста конюнктура и безпринципен мост за реализация на ляв кабинет, а и ще претендират за националноотговорна слава", определи д-р Николай Михайлов.
Според партия "Демократи за силна България" съществуват два изхода за България - програмно правителство от експерти или правителство вдясно от БСП.
Според друг старозагорски депутат - доц. Атанас Щерев от НДСВ, който е един от 20-те членове на царския Политически съвет, оттеглянето на ДСБ от консултациите със сигурност прави по-трудна, а дори и невъзможна, опцията за съставяне на десноцентристко правителство. Крайните становища и ултиматумите едва ли са най-доброто средство, за да се върви напред, коментира доц. Щерев. Според жълтия депутат втори мандат всички усилия сега трябва да бъдат насочени към това да има положителен доклад на Европейската комисия за европейското бъдеще на България. http://www.focus-news.net/
 


Сходни връзки

ДСБ: Успешен ще е третият мандат с пластичния БНС и цепнатата "Атака" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди