изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 10:43 EEST
Димитър Абаджиев: Предложението за парламентарен съюз между ОДС и ДСБ е невъзможно и е нецелесъобразно    
ПолитикаСофия. Идеята да бъде създаден парламентарен съюз между ОДС и ДСБ е нереалистична, а реализацията й е нецелесъобразна. Това коментира пред Агенция “Фокус” Димитър Абаджиев от ДСБ.

Повод за коментара му беше казаното от председателя на Демократическата партия Александър Праматарски, че ОДС обмисля предложение към ДСБ за създаване на парламентарен съюз и получаване на третия мандат. “И ОДС и ДСБ са по-големи парламентарни групи от Български народен съюз и ако президентът има нагласа да даде мандат на някоя дясна партия, би го направил”, допълни Абаджиев. Той е категоричен, че създаването на парламентарен съюз в никакъв случай не би подобрило или влошило възможностите за съставяне на дясно-центристко правителство. “Ако има шанс за сформиране на дясно-центристко правителство, то би получило подкрепата на десните сили и без този съюз”, уточни Абаджиев.
Тъй като по думите на Праматарски тази негова идея е получила подкрепата на Надежда Михайлова и не е била одобрена от бившия президент Петър Стоянов и на бившия премиер Филип Димитров, Абаджиев заяви, че е очевидно, че в СДС още стои на дневен ред лидерския въпрос. “Нормално е в една партия, която беше символ за дясноориентираните хора и е превърната в маргинална партия, лидерският проблем да стои актуален”, заяви още Абаджиев.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Димитър Абаджиев: Предложението за парламентарен съюз между ОДС и ДСБ е невъзможно и е нецелесъобразно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди