изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 02:19 EEST
28 МАЛЧУГАНИ СА НАМЕРИЛИ СВОИТЕ РОДИТЕЛИ    
Обществоот началото на миналата година, откакто заработи Съветът по осиновяванията към регионалната дирекция "Социално подпомагане"

28 деца от социални заведения в Добричка област са осиновени от началото на 2004 г., съобщи за НДТ директорът на регионалната дирекция "Социално подпомагане" Снежана Ванкова. От тогава към дирекциите бяха изградени Съвети по осиновяванията, които извършват тази процедура. От създаването си до момента съветът към РДСП-Добрич, е провел общо 49 заседания, на които са взети 63 решения за определяне на подходящи кандидат-родители за вписаните в регистъра по осиновяванията деца.
През месец юли Съветът по осиновяванията е заседавал 5 пъти. Определените подходящи кандидат-родители са били 7, а две деца са били осиновени. 89 пък са били вписаните деца в регистъра през предходния месец. 728 родители от цялата страна чакат да осиновят дете, от тях 137 са от Добричка област. Според С. Ванкова, сред чакащите в България да дадат обич и грижи на дете няма такива, които да желаят да сторят това с малчуган с увреждане.

 


Сходни връзки

28 МАЛЧУГАНИ СА НАМЕРИЛИ СВОИТЕ РОДИТЕЛИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди