изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:22 EEST
ВЪЗСТАНОВЯВАТ СТОЛОВОТО ХРАНЕНЕ В КРУШАРИ    
ОбразованиеОбщинското ръководство на Крушари има амбицията от следващата учебна 2005/06 година да възстанови столовото хранене за учениците, съобщи за НДТ зам.-кметът на общината Злати Киров. Вече е завършил ремонтът на училища и детски градини в общината. Ремонтирани са забавачниците в Дяково, Коритен и Северняк.

Приключил е и ремонтът на учебните заведения - три основни училища и едно СОУ. Там работата е била съсредоточена върху столовете - предвид амбицията за възстановяване на ученическото столово хранене. В бюджета на общината са предвидени по 50 стотинки дневно на ученик. По 15 стотинки са предвидени за закуска, а останалите 35 - за обяд. Ако държавата продължи да финансира програмата за осигуряване на закуска и топло мляко за децата, средствата за обяд ще могат да са повече. При необходимост родителите ще доплащат, за да може да се осигури добро хранене за учениците, обясни зам.-кметът. Той добави, че в общинската училищна мрежа се учат 652 деца. Най-вероятно общината със собствени сили ще се справя с осигуряване на храната.
По данни на РИ на МОН проблемът с отпадналите ученици е най-сериозен в община Крушари, най-често по социални причини. Именно затова се разчита на подобни мерки като столовото хранене за връщане на учениците в класните стаи.
През това лято общината е заделила общо 100 000 лева за ремонти на детските градини, училищата и физкултурния салон на средното общообразователно училище в Крушари, тъй като другите два физкултурни салона не функционират.
 


Сходни връзки

ВЪЗСТАНОВЯВАТ СТОЛОВОТО ХРАНЕНЕ В КРУШАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди