изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:11 EET
МАКЕДОНЦИ И РУСНАЦИ - НАЙ-НЕДИСЦИПЛИНИРАНИ НА ПЛАЖА    
Общество52 инцидента са станали в курорта Албена от началото на лятото, жертви при тях няма. 48 спасители, между които и една жена, се грижат за спокойствието на туристите

Македонците са най-недисциплинираните летовници по отношение на спазването на изискванията на спасителите на плажа в курорта Албена. След тях се нареждат руснаците. Това каза за НДТ главният специалист по водно спасяване към Областния съвет на БЧК в Добрич Петър Андреев. Според него, най-послушни са германците и скандинавците. Неспазването на изискванията за безопасност при влизането в морето от летовниците е най-честата причина за ставащите инциденти, коментира П. Андреев. Често туристи не спазват работното време, къпят се на неохранявани места. От началото на това лято в Албена спасители са се включвали в 52 инцидента. В един от тях, станал през юли, едновременно са се давели четирима туристи, които попаднали в обратно течение. Наложило се в спасяването им да се намесят и охранителите от съседните два поста.
Най-често това лято на плажа в Албена се развява жълт флаг, който ограничава къпането. Причината за това е, че почти винаги има обратен вятър към морето, обясни П. Андреев.
48 спасители работят в момента в Албена. Сред тях е и една дама, която по принцип работи като сладкарка в Добрич. Сред охранителите на плажа има и мъже от Пазарджик, Силистра и от други градове на страната. Като един от основните проблеми на водното спасяване Петър Андреев посочи липсата от моторизирано средство, с което да се извършва охрана и зад шамандурите в морето.

 


Сходни връзки

МАКЕДОНЦИ И РУСНАЦИ - НАЙ-НЕДИСЦИПЛИНИРАНИ НА ПЛАЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди