изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:49 EEST
Димитър Абаджиев: Президентът е превърнал и себе си, и БСП в заложник на Ахмед Доган    
ПолитикаВелико Търново. Създалата се ситуация е едно продължение на обвързването между БСП и ДПС, което според мен се дължи основно на президента Георги Първанов. Така коментира пред радио Фокус - Велико Търново политическата ситуация в момента народният представител от Демократи за Силна България Димитър Абаджиев.

Така коментира пред радио Фокус - Велико Търново политическата ситуация в момента народният представител от Демократи за Силна България Димитър Абаджиев. “Президентът е превърнал и себе си, и БСП в заложник на Ахмед Доган. Така или иначе БСП претърпя много силен политически удар с неосъществяването на своя мандат и сега се стреми да реализира схемата, която ще даде прекомерно много власт на Доган в рамките на третия мандат”, заяви още Димитър Абаджиев.
В 14,00 часа започна инициираната от лидера на ОДС Надежда Михайлова среща с представителите на ДСБ и коалиция БНС, чиято цел е да бъдат обсъдени действията по възможността за сформиране на парламентарен съюз за получаване на третия мандат. На въпрос на радио Фокус по какъв начин и с каква цел ДСБ ще участва в тази среща, Димитър Абаджиев коментира, че на нея партията ще отстоява заявената вече позиция, че такъв съюз е безполезен поради няколко причини. “На първо място имаме сериозни различия със СДС по отношението ни към НДСВ, на второ място ние сме заявили, че ако има потенциал за сформиране на дясноцентристко правителство, ние ще го подкрепим, без да участваме, така че няма проблем, стига да не да не участва и БСП”.
“Мисля, че президентът Георги Първанов ще връчи третия мандат на тази политическа сила, която ще осъществи плановете му за правителство с БСП, т.е. или на БСП, или на БНС, ако вече няма уговорка с тях, а аз смятам, че такава има”, допълни народният представител от ДСБ Димитър Абаджиев.
“Категорично ДСБ остават на позицията, че ще участва в преговори, ако в тях не влизат БСП и Коалиция “За България”, твърдо заяви Димитър Абаджиев. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Димитър Абаджиев: Президентът е превърнал и себе си, и БСП в заложник на Ахмед Доган | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди