изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:17 EEST
Парламентарната група на Коалиция "Атака" излезе с декларация по повод бедствието след наводненията    
ПолитикаСофия. Парламентарната група на Коалиция "Атака" излезе с декларация по повод бедственото положение в страната след наводненията.
Според анализ на "Атака", бедственото положение в България, довело до шест жертви и 10 000 евакуирани, до щети за половин милиард лева и хиляди човешки трагедии, не е резултат единствено на природни стихии.


По оценки на специалисти наводняването на цели градове като Елин Пелин не може да бъде последица просто от дъждовете. Факт е абсолютно безотговорното стопанисване на язовирите у нас, което е довело до несъобразени изпускания на огромни маси вода или на преливания, които са допуснати заради безотговорност. Това се казва в декларация на Парламентарната група на "Атака", изпратена до Агенция “Фокус”, която е подписана от нейния председател - Волен Сидеров.
"Всичко това е пряк резултат от колониалната политика на досегашния кабинет на НДСВ-ДПС, който прилагаше масово практиката на аренда и концесия спрямо природните богатства на България. От общо 37 000 язовира у нас, над 31 000 са дадени за частно ползване. Не е упражняван никакъв контрол върху арендаторите. Отговорност за това носят МС и МОСВ според Закона за водите.
"Атака" ще сезира прокуратурата да разследва и действията на шефа на „Напоителни системи” – Пазарджик – Айдън Абаз, назначен от ДПС. От общо 25 напоителни системи у нас, 23 се ръководят от активисти на ДПС. Според специалисти от язовир „Тополница”, който е под контрола на Абаз са изтекли в нощта срещу събота по 660 куб. м. вода в секунда, което е причина за наводненията в тракийското поле и доведе до щети за стотици милиони лева. Абаз е бил предупреден 48 часа преди крайния срок, но е започнал да я изпуска едва 4 часа преди него.
"Атака" настоява кабинетът да покрие незабавно щетите от наводненията с парите от бюджетния излишък, вкарани в изобретението на финансовия министър ПИП – Публични инвестиционни проекти. Да бъдат построени спешно сглобяеми къщи на пострадалите и възстановени имуществените щети.
 


Сходни връзки

Парламентарната група на Коалиция "Атака" излезе с декларация по повод бедствието след наводненията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди