изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:20 EEST
РЕМОНТИ ЗА НАД 450 ХИЛЯДИ ЛЕВА ТЕКАТ В ТЕРВЕЛСКИТЕ УЧИЛИЩА    
ОбразованиеРемонти на стойност 456 000 лева се извършват това лято в училищата на територията на община Тервел, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева.

Обновени ще бъдат всички 11 учебни заведения. Най-голям ремонт се извършва в СОУ "Йордан Йовков" в Тервел. Там се работи по проект, финансиран от Социално-инвестиционния фонд на Министерството на труда и социалната политика на стойност 289 000 лева. Извършва се саниране, подменя се дограмата с РVС-дограма, правят се нови конструкции на покривите на двете сгради на учебното заведение.
26 000 лева от предвидените за ремонти в тервелските училища са за подмяна на парните котли в СОУ "Йордан Йовков" в Тервел и в основното училище в с. Зърнево. Останалите средства са за текущи ремонти във всички учебни заведения. Миналото лято общината е акцентирала основно върху покривите и решаването на проблемите по отводняването, докато тази година основно се измазват фасадите и се подменя дограмата. Изграждат се и огради, за да не могат по селата животни да влизат в училищните дворове. В с. Безмер пък се прави площадка по безопасност на движението по пътищата.
80 процента от ремонтите дейности в училищата в Тервелско вече са приключили. Довършват се дейностите в СОУ "Йордан Йовков", предстои и монтажът на двата котела. Както в детските градини, така и в училищата, фасадите се разкрасяват с пана. Те вече са готови в училищата в селата Каблешково, Божан и Градница.

 


Сходни връзки

РЕМОНТИ ЗА НАД 450 ХИЛЯДИ ЛЕВА ТЕКАТ В ТЕРВЕЛСКИТЕ УЧИЛИЩА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди