изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 14:56 EEST
С ОРКЕСТЪР И ДВАМА ПЕВЦИ "РОМАНО ДРОМ" ЗАМИНА ЗА РОМФЕСТА В СТАРА ЗАГОРА    
Спорт

С един оркестър и двама певци детската музикална и танцова школа при читалище "Романо дром" /Добрич/ ще представя България на започващия днес в Стара Загора Световен фестивал за ромска музика, песни и танци.



Днес ще бъде жребият за програмата на фестивала, който продължава до събота. Певците Бенджи и Алекс ще изпълнят поне две оригинални цигански песни, съобщи водачът на групата Юлиян Георгиев.

"Борбата за призовите места ще бъде жестока, тъй като ще има участници от Русия, Унгария, Хърватска, Сърбия и Черна гора, Румъния, Полша и др. държави. Знам колко добре са подготвени руските и унгарските цигани и затова си даваме сметка, че ще ни бъде трудно да пробием. За нас е престижно, че представяме България на такъв голям форум" - каза секретарят на читалище "Романо дром".

Припомняме, че досега фестивалът е бил национален и международен, но за първи път ще бъде Световен. Три години подред съставите на "Романо дром" са носители на първи награди. Миналата година най-малкият оркестър на читалището грабна сърцата на публиката и журито и заслужено спечели първо място и получи наградата на името на Хасан Чинчири. Участието на добричките таланти стана възможно, благодарение на областния управител Иван Иванов, който е дарил средства за пътуването на малките танцьори, информираха от пресслужбата на областната управа в Добрич. НДТ

 


Сходни връзки

С ОРКЕСТЪР И ДВАМА ПЕВЦИ "РОМАНО ДРОМ" ЗАМИНА ЗА РОМФЕСТА В СТАРА ЗАГОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди