изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 17:43 EEST
ДСБ настояват незабавно да се свика Съвета по сигурността към МС    
ПолитикаСофия. ДСБ настояват незабавно да се свика Съвета по сигурността при министър-председателя и да се приемат всички актове, предвидени в Закона за управление при кризите, с които да се осигури координация и взаимодействие между отговорните органи и институции. Това стана ясно на пресконференция на партията днес, предаде репортер на Агенция “Фокус” .

Демократи за силна България са внесли в деловодството на НС предложение за изслушване на министър-председателя на Република България Симеон Сакскобургготски във връзка с възникналата криза след наводненията. От там настояват още да бъдат изслушани в тази връзка и министрите Филиз Хюсменова, Долорес Арсенова, Мирослав Севлиевски, Нихат Кабил, Георги Петканов, Николай Василев, Славчо Богоев, Милен Велчев и Валентин Церовски. 7 въпроса поставят от ДСБ към кабинета на премиера в оставка Симеон Сакскобургготски. На първо място се пита, защо Съветът по сигурността към МС все още не е свикан; защо не е обявено кризисно положение; защо не е създаден Национален кризисен щаб; защо не е избран вицепремиер, който да ръководи координираните усилия на държавата за справяне с кризата и защо не са инструктирани областните управители да създадат Областни кризисни щабове. Другите питания към правителството в оставка са защо хората са оставени сами да се справят, без солидарността на държавата и защо не са били извадени поуки от другите кризи, за да бъде посрещната тази с по-голяма подготовка.

 


Сходни връзки

ДСБ настояват незабавно да се свика Съвета по сигурността към МС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди