изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 07:30 EEST
НА КНИЖНИЯ ПАЗАР Е ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ДВОРЕЦА В БАЛЧИК    
КултураИзлезе от печат първото изследване от български автор за Двореца Балчик и живота на румънската кралица Мария

Една богата на факти и красива като естетика книга вече има своето място сред многобройните издания, посветени на историята, архитектурата и на туризма, съобщава в сайта си Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. "...Балчик" е първото изследване от български автор за Двореца Балчик и живота на румънската кралица Мария. Луксозното издание разказва за факти, събития, за хора и съдби, намерили израз в градините и постройките на живописния дворец. Автор на изследването е Росица Малчева - Златкова, а предговорът е на проф. Андрей Пантев.
В "...Балчик" убедително са представени факти от историята на Балканите, като е използвана разностранна и от различни източници информация. Авторката съчетава динамичната реалност с човешките емоции и безмълвната любов, която става част от историческото битие. Родствената връзка на румънската кралица Мария с личности от Великобритания, Русия, Германия, Гърция, Сърбия, Австрия и др., посещенията й в САЩ и Франция предизвикват естествен интерес към живота й и създадения от нея Дворец в целия свят. Книгата е безценен подарък към всеки представител на тези държави, както и за туристите, посещаващи България и този уникален обект. До края на август "...Балчик" ще излезе на английски, а до края на септември и на румънски език.
 


Сходни връзки

НА КНИЖНИЯ ПАЗАР Е ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ИЗСЛЕДВАНЕ ЗА ДВОРЕЦА В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди