изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:39 EEST
17 ПЛАЖА НЕ СА РЕГИСТРИРАНИ В РИОКОЗ    
ЗдравеЗа 17 плажа на територията на Добричка област не са постъпили документи за регистрация в РИОКОЗ.

Това става ясно в информация относно дейността на инспекцията по контрола на морската вода и плажовете през настоящия летен сезон. Съгласно Наредба № 9 за създаване и поддържане на публичен регистър на обектите с обществено предназначение, контролирани от РИОКОЗ плажовете и местата за къпане подлежат на регистрация. Със заповед областният  управител е определил 38 зони за къпане. От тях 8 плажа вече са вписани в регистъра на обектите с обществено предназначение, контролирани от РИОКОЗ и за тях са издадени удостоверения за регистрация. Други 13 плажа са в процедура по регистрация.
От началото на сезона до сега специалистите от РИОКОЗ са взели и изследвали 44 проби морска вода. От тях 5 не съответстват на изискванията. Две са нестандартни по показател разтворен кислород, което не крие риск за здравето на къпещите се. Останалите 3 проби - по една от Централен плаж в Каварна, плаж "Къмпинг"-Шабла, и плаж "Икантълъка"-Каварна, са нестандартни по микробиологични показатели. Окончателният анализ и оценка на състоянието на морската вода в зоните за къпане ще бъдат направени след приключване на сезона.
От началото на лятото тече и тематична проверка за здравно-хигиенното състояние на плажовете и за водоспасителната дейност в зоните за къпане. Тя ще продължи до края на сезона. Най-често срещаните неблагополучия, които са констатирани до сега, са липса на питейна вода, на тоалетни и на информационни табла и обозначения на зоната за воден спорт.

 


Сходни връзки

17 ПЛАЖА НЕ СА РЕГИСТРИРАНИ В РИОКОЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди