изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:45 EEST
ПОЛА ВЕСЕЛИНОВА ПОКОРИ БУКУРЕЩ    
Общество
Талантливото момиче спечели сърцата на публиката и журито на международен естраден фестивал в румънската столица Букурещ. Добричлийката грабна втора награда при сериозна конкуренция. Ето какво сподели Пола след завръщането си от поредното си успешно участие:

- Пола, честита награда! Би ли ни разказала повече за самия конкурс. С кои песни се представи ти?
- Това е международен естраден конкурс за тийнейджъри. Аз участвах в първата възрастова група - от 12 до 16 години. Изпълних две песни - "От себе си не бягай" на композитора Валери Костов и "Living to love you" от репетроара на Сара Конър. Искам да добавя, че първата песен ми е подарена специално от композитора Валери Костов.
- В какъв състав беше журито, което оценяваше изпълнителите?
- Председател бе италианецът Алберто Паломби, който е организатор на самия конкурс. Сред членовете на журито бе известният румънски певец Адриано, който е личен приятел на българските изпълнители Георги Христов, Орлин Горанов и Васил Найденов. В журито бе също композиторът Николай Караджа, който е написал химна на фестивала. Той ми подари диск с 20 свои песни, за да си избера една от тях.
- Силна ли беше конкуренцията?
- Определено. Много съм впечатлена от останалите участници. Имаше изпълнители от Румъния, Молдова, Китай и др. Горда съм с това, че аз бях единственият участник от България.
- Това е поредната ти награда от началото на тази година. Припомни ни за някои от другите ти отличия през 2005 г.
- Станах певица на годината на конкурса "Сезони" в Бургас. Спечелих първа награда на конкурса "Короната на Търновград" във Велико Търново. Имам и други отличия.
- Какви са предстоящите ти участия?
- През септември ще участвам в конкурса "Сребърна Янтра" във Велико Търново, а през ноември планирам участие в конкурс в Кишинев.
- Колко и какви песни включва репертоарът, който изпълняваш?
- Това са около 50 песни. Изпълнявам основно парчета от репертоарите на български и чуждестранни изпълнители.
- Безспорно е, че в най-голяма степен твоите успехи се дължат на таланта ти и на упорития ти труд. Но все пак на кого би искала да благодариш от страниците на вестника ни?
- Искам да благодаря на моя вокален педагог - оперната певица Константина Петкова. Благодаря също на младежкия дом "Захари Стоянов" в лицето на неговия директор Камелия Койчева за това, че винаги застава зад мен при моите участия в страната и чужбина.

Разговаря Велина ВЛАЙКОВА


 

 


Сходни връзки

ПОЛА ВЕСЕЛИНОВА ПОКОРИ БУКУРЕЩ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди