изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 19:29 EEST
УБИЕЦЪТ НА 8-ГОДИШНОТО МОМИЧЕНЦЕ МОЖЕ ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ    
Новини

Али Хакъ от "Евророма" ще успокоява роднините на убитото момиченце. Назначеният за служебен защитник на Димитрин Кънчев Димитров каза, че делото трябва да влезе в съда два месеца, заради високия обществен отзвук



Окръжният съд в Добрич наложи мярка неотклонение "Задържане под стража" на 29-годишния Димитрин Кънчев Димитров от Добрич, който в края на миналата седмица по особено жесток начин подведе, изнасили, измъчва и уби 8-годишната Севда. Виновникът веднага бе задържан, а новината бързо обиколи цяла България.

В съда вчера представителите на медиите и на Темида имаха възможност да застанат очи в очи с убиеца. Преди това всички се питаха как ли изглежда лицето на човек, който по такъв безпрецедентен начин умъртви малката Севда, която на 15 септември е трябвало да прекрачи училищния праг за първи път.

Минаваше 11 часа, когато в зала № 4 от органите на съдебната полиция бе доведен Димитрин. Висок метър и 60 см. Спокоен. Облечен с тъмно синя тениска, дълги гащи – тъмнозелени, и с плетени обувки. Краката му бяха оковани, а на ръцете му бяха сложени белезници. Мръсната му коса го издаваше, че отдавна не се е къпал.

Окръжният прокурор Васка Аръшева поиска най-тежкото наказание - мярка за неотклонение "Задържане под стража", като посочи, че събраните доказателства са достатъчни да се предяви обвинение за две престъпления. Димитрин Кънчев Димитров ще отговаря по чл. 116, ал. 1, т. 4 за умишлено убийство, извършено по особено жесток начин, и по чл. 152, ал. 2, т. 4 за изнасилване на малолетно дете. За убийството Димитрин може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. По другото обвинение се предвижда затвор от 10 до 20 години.

Адвокат на изрода ще бъде Любомир Панайотов, който във вторник му е бил назначен за служебен защитник на досъдебното производство. Той също поиска мярка за неотклонение "Задържане под стража". Магистратите попитаха и обвиняемия за това каква мярка да му бъде наложена. Пред съда убиецът промълви: "За първи път мие. Предоставям на съда да реши, защото нямам какво да кажа". Съдия А. Смокова уважи исканията на обвинението и на защитата като отсъди Димитрин да търка нара в ареста.

Решението може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Варненския апелативен срок, а ако бъде сторено това, то жалбата във ВАС ще се гледа на 23 август.

Върховната касационна прокуратура е поискала справка за хода на разследването на 8-годишната Зейнеб, казаха от Окръжната прокуратура и допълниха, че висшите обвинители ще следят делото отблизо заради безпрецедентната жестокост на тежкото престъпление.

"Поисках тази мярка с оглед обществената нагласа. Делото трябва да влезе в съда до два месеца, заради високия обществен отзвук. И за адвоката е тежко при такова дело, в което има и събрани доказателства. Трудно е да се намерят опорни точки в защитата", каза Любомир Панайотов, който е нямал такъв случай в практиката си.

От ПД "Евророма" вчера съобщиха, че със семейството на загиналото момиченце и с другите фамилии от улицата, на която живее жертвата, ще се срещне Али Хакъ. Той ще успокои ромите, които казаха, че заради жестокото убийство няма да пуснат децата си на училище. НДТ

 


Сходни връзки

УБИЕЦЪТ НА 8-ГОДИШНОТО МОМИЧЕНЦЕ МОЖЕ ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди