изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 21:17 EEST
4 СА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ    
КултураКрайният срок за даване на такива е 31 август

Още едно предложение за почетен гражданин на Добрич е депозирано в община град Добрич, научи НДТ от пресслужбата на общината. Предложението е направено от Борис Спасов. Ето пълният текст: "Уважаеми д-р Попов, Уважаема г-жо Николова,
Почитта на гражданите на град Добрич към назованите "почетен гражданин на Добрич" е израз на милосърдие, уважение, преклонение към личността на заслужили деятели, творци, труженици, строители, дарители, приятели, учени, общественици, откроили се с изключителен впечатляващ дълготраен принос за цялостното развитие на града или за отделни отрасли на икономиката, културата, образованието, здравеопазването, духовното равновесие и душевния оптимизъм; към личността, радваща се на обществено припознаване и най-вече познаване от всички или повечето жители на Добрич.
Като изхождам от горното си убеждение за това кой и за какво може да бъде удостоен със званието "почетен гражданин на Добрич", предлагам:
САЛИ РЕДЖЕБ - МУСТАФА - коминочистача. Роден е на 18.02.1949 г. в гр. Добрич. Работил е в "Транспред", "ДАП", товарач, сапанджия, на кран, пощальон, даракчия във фабрика "Родина". Последните години носи щастие на всички граждани и гости на град Добрич. Самостоятелно и доброволно приел съдбата на коминочистач, облякъл фрака, надянал цилиндъра, нарамил стълбата, обрамчил въжето с четката, приел кръста, мисията да възкресява едно поверие, да радва хората, да им вдъхва надежда във времето на отчаяние и озлобление. Всички го познават. И възрастни, и млади се стремят да го докоснат, да си откраднат малко щастие, да се заредят с поредната доза надежда. А децата..., децата питат кой е той, какво носи, как носи щастие и защо го раздава? Защото обича Добрич, обича хората му и всеки ден е сред тях от край до край по всички улици и площади.
Защо ли и Сали Реджеб Мустафа да не е почетен гражданин на Добрич. Предлагам го."
 


Сходни връзки

4 СА ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди