изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:22 EEST
САЩ поставиха българска авиокомпания в черен списък    
НовиниВашингтон/Рим/София. В САЩ съставиха “черен списък”, в който попадат 17 авиокомпании от различни държави по света, определени като “крайно рискови”.
“Америка ги класифицира като “Серия Б”, пише в днешния си брой италианският всекидневник “Кориере дела сера”.


Въпросните държави и хората в тях, които “стопанисват” небесните територии и авиокомпаниите, не са издържали изпита “Сигурност” на Федералната авиационна администрация (FAA) и така техните самолети и компании са подложени на тежки ограничения. Италия е разглеждана като държава, която е на първите места по изрядност на цивилната авиация и затова има право да приземява и да издига в небето свръхзвуковите си самолети (най-често старите Туполев и Антонов), при това без особени ограничения.
Аржентина, Бангладеш, България, Сърбия и Черна гора и Украйна заедно с други 22 държави по света са включени в списъка. САЩ ги определят като рискови и ги декласират. Смята ги за втора категория в “чеклиста” на въздушната сигурност, коментира изданието. “Не са спазили стандарт “Минимум” ICAO”, пише на сайта на FAA.
Към Италия обаче летят 17 компании от определените като втора категория: една от Бангладеш (Бангладеш Биман), една от Аржентина (Аеролинеас Архентинас), две от България (Хемус Еър и Скорпион Еър), три от Сърбия и Черна гора (Диеър, Ят и Черна гора еърлайнс) и около десет от Украйна (Аеровис, Еър Юкрейн, Каби, Донбас-Истърн Юкрейн, Лвов Еърлайнс, Подила Авиа, Юкрейн Карго Еъруейз, Юкрейн Интернешънъл Еърлайнс, Юкрейн Медитеранеан Еърлайнс и Воларе Авиейшън).
Много от тези са сезонни чартърни компании, които обслужват Източна Европа и Адриатическата Ривиера. Примерно от Анкона до Пескара. В Римини всяка седмица един Илюшин-18 и един Яковлев-42 на Лвов Еърлайнс превозват туристи от и за Киев. Това са клиенти на малки туроператори. За година и половина продължили инспекции, според запознати, само две от тези 17 компании са били заловени извън нормите. Те са били лишавани от възможност да летят над италианското небе, но после са били реабилитирани: българската Хемус Еър и украинската Подила Авиа.
Дори в САЩ самолетите, които кацат от пет “Рискови държави” са били спирани от полети само при много сериозни случаи. Но на всички, без разлика, са били поставяни ограничения: строги контроли на летищата в САЩ и какво ли още не. А който реши да пътува с такава авиокомпания бива обстойно запознаван с всички възможни “рискове” и нещастия, които може да го сполетят. Всичко това преди този човек да си купи билет.
А как е в Италия?
“17-те авиокомпании, които са част от тези рискови държави ще продължат да летят, разбира се”, казват от ЕНАК (Организацията, която обединява невоенната авиация. В нея членуват 44 държави, по-голямата част от тях европейски).
“С някои от споменатите авиокомпании, начело с Аеролинеас Архентинас, никога не сме имали проблеми”, обяснява президентът Вито Риджо. “Други обаче дори сме ги спирали от полети, заради много сериозни аномалии, добавя отговорникът по операциите за сигурността Бенедето Мараза. - Разликата между нас и САЩ е единствено в публичната класация на държавите, но стратегията за контрол и сигурност е абсолютно еднаква”.
“Лошото е, че САЩ поставя в “Серия Б” като приравнява една цяла държава с една компания. За тях държава и компания е едно и също. А в Аржентина има толкова много авиокомпании”, коменитра Марсело Турини шеф в Аеролинеас Архентинас. http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

САЩ поставиха българска авиокомпания в черен списък | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди