изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 07:58 EEST
170 ЦАРСКИ КРЕДИТА СА ОТПУСНАТИ В ОБЛАСТТА    
Обществоза три години, откакто стартира проектът "Гаранционен фонд за микрокредитиране"

170 микрокредита на обща стойност 1 784 030 лева са отпуснати в Добричка област от юли 2002 г, когато стартира проектът "Гаранционен фонд за микрокредитиране" на Министерството на труда и социалната политика, съобщи за НДТ областният координатор Живка Митева. През трите години в дирекциите "Бюро по труда" в областта са били консултирани 2 318 души. Благодарение на отпуснатите царски кредити са били разкрити 305 работни места.
Отпуснатите кредити са най-много в сферите на услугите и производството, в началото са преобладавали тези в селското стопанство. Най-много кредити на територията на областта е отпуснала ОББ. Голяма част от хората, получили оборотни кредити - със срок на погасяване от 18 месеца, вече са се издължили към банките. Няма нередовни кредитополучатели.
МЕСОТО ПОСКЪПВА. ЗАДАВА СЕ ЦЕНОВИ УРАГАН
Пазарното затишие свърши. Завихря се ценова буря. Първи, още преди да стане ясно, че занапред ще плащаме по-скъп ток, скочиха цените на месото и неговите производни. От 7 август добричкият Месокомбинат вдигна цените на колбасите. Преди да отидат под ценовата брадва на търговците кренвиршите вече струват 129 лева за килограм. Производствената цена на варената наденица е вече е 126 лева, но с търговската надценка тя може да се озове на добричката трапеза по 149 лева килото.

БЯЛА МРЪВКА ЗА ПУМИТЕ
10 000 зрители аплодираха момчетата на Янко Динков - "Добруджа" - "Славия" - 1:0

Момчетата на Янко Динков стартираха повече от успешно в шампионата. Не само победата срещу "белия" гранд, но и футболът, който добруджанци демонстрираха пред многолюдната публика, са показатели за такава оценка. Феновете останаха приятно изненадани от облика на отбора и качеството на футбола, показан от любимците им. Нямаше играч на "Добруджа", неаплодиран от запалянковците.
НДТ - 14 юли 1995 г.

 


Сходни връзки

170 ЦАРСКИ КРЕДИТА СА ОТПУСНАТИ В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди