изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:57 EEST
ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА БТК ОДОБРИ 11 НОВИ БИЗНЕСПЛАНА    
ИкономикаПлановете са по Програмата за предприемачество

За близо една година Българската телекомуникационна компания осигури над 400 000 лева на служителите започнали собствен бизнес, припомнят от пресслужбата на компанията. Средствата се отпускат по Програмата за предприемачество, която е част от одобрените през 2004 година от синдикалните организации и работодателя програми, съпътстващи процеса на преструктуриране и социална реформа на компанията след приватизацията.
Програмата за предприемачество беше насочена към служителите, които напуснаха БТК по Програмата за доброволно напускане и поискаха да продължат професионалната си реализация чрез осъществяване на проект за свой собствен бизнес. Компанията предостави възможност на всичките 429 служители, които кандидатстваха по програмата, да получат необходимото обучение за изготвяне на бизнес план и необходимата документация. Курсът беше проведен от специалисти на Българската търговско промишлена палата. Разходите, заложени като част социалните плащания по приватизационния договор, бяха осигурени от БТК.
В резултат на проведената процедура, ръководството на телекома одобри финансирането на общо 14 проекта. Това са най-професионално подготвените и перспективни бизнес планове, които предстои да се реализират на територията на цялата страна. През месец февруари 2005 г. бяха наградени три бизнес плана за 90 000 лева, а през месец юли още 11 проекта за 304 732 лева.
Изискванията към конкретните проекти трябваше да са необходими и полезни за даден регион в страната и да осигуряват нови работни места за служителите, напуснали работата си в компанията и за техните семейства. След определянето им, БТК пристъпи към осигуряването на финансова институция, която да поеме обслужването на 14 наградени бизнес плана.
Отчитайки натрупания международен опит в областта на микрокредитирането, БТК избра за свой партньор ПроКредит Банк България. Финансовата институция ще открие 14 специални сметки в свои клонове в страната на името на авторите на наградените бизнес-планове. БТК ще преведе необходимите средства в специалните сметки, съответстващи на всеки конкретен бизнес план. Всеки проект ще бъде консултиран и наблюдаван от отделен служител на ПроКредит Банк, като по този начин ще се осъществява контрол на целевото разходване на отпуснатите средства за 14-те наградени проекта. Разходите по финансовото обслужване на плановете също са осигурени от БТК.
 


Сходни връзки

ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА БТК ОДОБРИ 11 НОВИ БИЗНЕСПЛАНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди