изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:12 EEST
БСП номинира Сергей Станишев за премиер и обяви 8-те министри от своята квота    
НовиниСофия. БСП номинира Сергей Станишев за министър-председател и обяви осемте министри от своята квота в проектоправителството, което ще бъде предложено за гласуване с третия мандат. Това съобщи главният секретар на партията Димитър Дъбов пред журналисти, след като току-що приключи заседанието на Изпълнителното бюро на Висшия съвет на БСП, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

На заседанието е била приета структурата и поименният състав на проектокабинета, който ще бъде предложен на президента.
Осем са министерствата, които ще се ръководят от излъчени с квотата на Коалиция “За България” личности. Единственото ново име сред тях е това на Емилия Масларова, която ще поеме Министерство на труда и социалната политика. Ивайло Калфин е предложен за вицепремиер и министър на външните работи, Петър Мутафчиев – за министър на транспорта и съобщенията, Румен Овчаров – министър на икономиката и енергетиката, Румен Петков – министър на вътрешните работи, Радослав Гайдарски – министър на здравеопазването, Стефан Данаилов – министър на културата, Асен Гагаузов – министър на регионалното развитие и благоустройството. Пламен Орешарски е общата кандидатура за министър на финансите.
Зам.-министерските кресла, както и областните управители ще са ясни като разпределение след подписването на коалиционното споразумението, което ще стане днес от 17 часа в зала “Запад” на НС.
Димитър Дъбов посочи, че на заседанието са били приети и приоритетите, по които ще работи правителството на европейската интеграция, социалната отговорност и икономическия растеж.
http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

БСП номинира Сергей Станишев за премиер и обяви 8-те министри от своята квота | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди