изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 22:51 EEST
ОБЩИНА ГРАД ДОБРИЧ - С ВТОРИ СЕРТИФИКАТ И ОТЛИЧИЕ ОТ ФРМС    
НовиниМиналата седмица Фондацията за реформа в местното самоуправление (ФРМС) връчи за втори път сертификати "Община, готова за бизнес". Общините Добрич и Силистра бяха сертифицирани с отличие


Зам.-кметът по икономическо развитие Галина Митева, заедно с двама специалисти от икономическия екип на общината миналата седмица получиха втория сертификат "Община готова за бизнес", заяви на традиционната оперативка Г. Митева. Тя връчи отличието и сертификата на кмета Детелина Николова и добави, че той важи до 30.06.2007 г. Зам.-кметът заяви още, че община град Добрич разполага с административен капацитет готов да откликне на инвеститорски интереси.
Окончателното решение за сертифицирането на участвалите български общини е било взето от екип, в чийто състав са влизали американски специалисти, представители на ФРМС и на Българска агенция за инвестиции. Само две от общо 8-те общини, са били отличени - Добрич и Силистра. Другите получили сертификати са Габрово, Монтана, Плевен, Разград, Стара Загора, Хасково.
Оценка на бизнес развитието на български общини се осъществява за втори път в страната ни по проект Местно икономическо развитие и маркетинг на български общини на ФРМС и Международна асоциация на градските управи, Вашингтон. Право да кандидатстват имаха всички 15 общини, участнички в началния етап на проекта. Първите връчени сертификати бяха едногодишни с валидност до 30 юни 2005 година. Тази година общините имаха възможност да кандидатстват за подновяване на двугодишен сертификат от първо ниво или сертификат с отличие, изискващ покриване на допълнителни критерии.
 


Сходни връзки

ОБЩИНА ГРАД ДОБРИЧ - С ВТОРИ СЕРТИФИКАТ И ОТЛИЧИЕ ОТ ФРМС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди