изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 19:23 EEST
ДБТ РАЗПОЛАГА СЪС СРЕДСТВА ЗА НАЕМАНЕ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ    
ОбществоОт началото на 2005 г. 71 наши съграждани са се реализирани на пазара на труда

      Дирекция "Бюро по Труда" в Добрич разполага със средства по чл. 52, ал. 1 от Закона за насърчаване на заетостта, който предвижда наемането на работа на лица с увреждания, съобщиха от дирекцията. О там отправят апел към  всички работодатели да дадат равен шанс за социално-икономическа интеграция на тази група наши съграждани на пазара на труда. Включването на хора с увреждания в трудовия процес е основна предпоставка за тяхната интеграция в обществото и подобряване качеството на живот, коментират от ДБТ. До момента от началото на 2005 г. по тази преференция работят 71 лица, които са се реализирали на пазара на труда със съдействието на работодателите.
Основната цел на насърчителната мярка е осигуряване на заетост на безработни лица с трайни увреждания - с и над 50 процента намалена работоспособност, за срок от 24 месеца. За всяко наето лице работодателят получава за 12 месеца от държавния бюджет трудово възнаграждение от 150 лева, както и всички видове осигуровки, които са за негова сметка. Работодателят трябва да назначи лицето поне за 24 месеца, при неизпълнение на договора е длъжен да възстанови необходимите суми.
Желаещите да получат повече информация за наемането на лица с увреждания могат да се обърнат към специалистите от стая 606 на дирекция "Бюро по труда".

 


Сходни връзки

ДБТ РАЗПОЛАГА СЪС СРЕДСТВА ЗА НАЕМАНЕ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди