изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:35 EEST
ЩЕ НАСТОЯВАМ ПЪТИЩАТА НА ДОБРУДЖА ДА СЕ ОПРАВЯТ    
ПолитикаЗаяви в интервю, специално за НДТ областният лидер на ДПС и от днес вече депутат от 8 Добрички многомандатен район д-р Ердинч Хаджиев

- Д-р Хаджиев, първо позволете да Ви честитя. Кога ще положите клетва като депутат?
- Благодаря. Клетва ще положа утре /б.а. - днес/, около 9.00 часа. От централата ми се обадиха и ми казаха, че трябва да бъда рано сутринта в София.
- Изпълнена ли е програмата максимум на ДПС в Добрич на тези парламентарни избори?
- Да, мога да заявя, че изпълнихме програмата максимум. От година и половина ДПС успя да стъпи на краката и да превъзмогне вътрешните противоречия, които имахме доста години. Благодарение на това на тези парламентарни избори постигнахме и по-добри резултати от предишните. Като цяло в областта тази година събрахме 14 хил. гласа при 10 хил. на миналите избори. В Тервел и Крушари сме първа политическа сила, втора - в община Добричка. Почти във всички общини увеличихме с по 50 % гласовете си, а има и такива, където увеличението е 100 %. Като пример мога да дам Шабла - там ние нямаме, ако се определим като етническа партия, толкова електорат. На предните избори там постигнахме  само 26 гласа, а сега - 106 гласа, което означава, че за нас не са гласували само турци, а и други.
- Вие сте общински съветник в община Добричка, същевременно и областен лидер на партията. Кой ще влезе на Вашето место в Общинския съвет, както и ще запазите ли лидерството си в областта?
- Следващият, който би трябвало да влезе като съветник на моето място в Общинския съвет на община Добричка е Беатин Фазлов от с. Воднянци. Докоро бе телефонен техник в БТК, но сега е безработен и е на борсата. Дали обаче ще бъде той, ще се реши на предстоящо заседание на общинското ръководство на община Добричка. Що се отнася до поста ми областен лидер на ДПС, мога да кажа засега следното - до провеждането на областна конференция, аз съм лидерът на структурите в областта. Имам двама заместници - Дениз Номан и Фикрет Мюмюн, които са с чудесни организационни умения и по никакъв начин отсъствието ми няма да попречи на работата на структурите ни. През есента започват отчетно-изборни събрания първо на най-ниско ниво, докато се стигне до централно и тогава ще бъдат проведени и конференциите. Не съм наясно засега според правилата на партията мога ли да запазя лидерството, ако отново бъда избран на конференция, или изобщо не бива да бъда избиран, след като съм депутат.
- Д-р Хаджиев е и добре познато джипи в областта. Какво ще стане с пациентите Ви?
- Това за мен е по-големия проблем. Вече 15 години работя в областта като джипи и по никакъв начин не искам да загубя лекарската си практика. Работя с фелдшер, а имам и уговорка с колега, който ще ме замества. Ще се постарая да съм всяка седмица при избирателите си и тогава ще преглеждам и пациенти, колкото и да е натоварващо за мен. Аз съм лекар и политиката за мен е друг начин за помагане на хората. Влизайки в политиката ще мога да помогна на много повече хора.
- Какви ще са приоритетите във Вашата работа като депутат, за какво ще лобирате?
- Ще се постарая да бъда полезен най-вече по въпросите, касаещи благосъстоянието на хората - т.е. подобряване начина им на живот. Това според мен може да стане като се подобри инфраструктурата. Не може Добруджа, житницата на България, да продължава да е с такива пътища. Другото, което за мен ще е приоритет, тъй като аз съм лекар и познавам проблемите, е да се измисли механизъм за осигуряване на най-бедните, за да могат и те да получат минималния пакет от здравни услуги.
- Ще потърсите ли колегите си от Добрич, за да обедините усилията си в името на града и областта?
- Категорично да. Това ще е първото, което ще направя. Лично се познавам с Енчо Малев и Ясен Пенчев, надявам се ще се запозная и с другите. Лично аз искрено се радвам, че този път май дали не е за първи път, всички депутати са от Добрич и няма парашутисти. Желанието ми е да работа в екип с всички колеги, за доброто на Добрич и хората му.
 


Сходни връзки

ЩЕ НАСТОЯВАМ ПЪТИЩАТА НА ДОБРУДЖА ДА СЕ ОПРАВЯТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди