изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:39 EEST
ДЕЦАТА НА СОУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" ОБРАХА ОВАЦИИТЕ В ПОЛША    
ОбразованиеНашенски готвачи учат чужденци на шопска салата, пълнени пиперки и кебап

От представяне в Полша в дните между 10 и 17 август се завърна фолклорна група при СОУ "Св. Климент Охридски". Изпълнителите са били там заедно с делегация от община Добрич. Те са участвали в т.нар. карпатска беседа, заедно със състави от Словакия, Чехия, Унгария и Полша, разказа ръководителката на вокална певческа група за фолклор Веселина Куцарова. Става въпрос за фестивал, по време на който са представени не само фолклорът, но и националните кухни на отделните държави. С нашата група са пътували и трима готвачи, които показали на чужденците шопска салата, пълнени пиперки и кебап. На сцената на фестивала добричките изпълнители са представили разнообразна програма, включваща фолклорни моменти от всички етнографски области на страната, разказа още В. Куцарова. Децата, които са от 1 до 11 клас, толкова впечатлили домакините, че получили покана догодина да участват в международен фестивал в Полша. По време на задграничното си участие изпълнителите са посетили също областната управа в град Нови Сонч и са разгледали местните забележителности. Децата са имали участие и в град Стара Любовна в Словакия.
Певческата фолклорна група при СОУ "Св. Климент Охридски" се е представила успешно и на тазгодишното издание на събора в Копривщица, разказа В. Куцарова. Децата изпълнили лазарски песни и имали шанса да се потопят в неповторимата атмосфера, пропита от българския фолклор.
 


Сходни връзки

ДЕЦАТА НА СОУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ" ОБРАХА ОВАЦИИТЕ В ПОЛША | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди