изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:07 EEST
КАВАРНЕНСКОТО КМЕТСТВО ПРОДАДЕ ПАРЦЕЛИ КРАЙ МОРЕТО ЗА ДРЕБНИ ПАРИ    
НовиниНа явен търг, провел се вчера в каварненското кметство, бяха продадени 30 общински парцела от по 500 квадрата, разположени край Топола. Обявената начална тръжна цена бе 10 лв. на кв.м, а стъпката - 0.50 лв. Общо 60 оферти са били подадени в общината, но за разлика от друг път, наддаването е било слабо.

В крайна сметка се е стигнало до цена на парцел от по 11-12 лв./кв.м. Сред участниците в търга е имало и такива, които са се сдобили и с по два имота. Спечелилите търга са предимно посредници и брокери, които купуват парцелите за препродажба на чужденци, коментираха запознати. На първа линия във вилната зона на Топола квадратен метър върви по 70-90 евро. Терените се изкупуват масово от англичани. До момента са реализирани 15 продажби, има вече и 4 одобрени застроителни плана. За пръв път в Топола собственици на имот преди няколко дни стана американско семейство, до две седмици пристига втора фамилия от САЩ също със закупена вила.
 През септември и октомври са следващите явни търгове за терени в Топола и съседното село Божурец. При новия цифров кадастър на Каварна стана ясно, че в Топола, точно до международния път за Румъния, има свободни 150 парцела, а в Божурец - 50 декара свободна общинска земя.
 


Сходни връзки

КАВАРНЕНСКОТО КМЕТСТВО ПРОДАДЕ ПАРЦЕЛИ КРАЙ МОРЕТО ЗА ДРЕБНИ ПАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди